慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 20 1001記得開post

1001 回覆
57 Like 8 Dislike
冇重大分歧既話未來係點都係同將來有關連
唔係點會有無數條時間線向住同一個結果前進
你偷完棒球手套係咪代表冇end game?
-完-
你既邏輯咁薄弱理解唔到?
咪講鳩左相似唔等如有關連囉,你好似弱智人士咁等唔等如你同弱智人士就有關連啊?當然如果你真係弱智嘅我收返句說話

偷完手套,咪會出現一個有兩隻手套嘅endgame故事,同埋一個無手套嘅endgame故事囉,兩個相似但已經本質上唔同嘅結局啦
梟雄末路
其實全場係無人傷到佢
SW屌到佢要call馬wor
咁你返回過去留低左個腳印/一條頭髮就已經係唔同結局啦
仲講乜野古一話還石會消除分歧
個only write dvd理論你又唔敢駁
一味話平行世界有限,只係回到過去先會產生
記得AVG2 Vision 同Thor 先係到鳩話 咩個鎚個重量 very well balanced 唔會太重 swing 果時好攰
個人覺得老美隊既出現只係不斷咁loop

我地見到既老美隊其實係上一個時空經歷完a1-a4

再穿越去我地一直睇緊既主時空1970年

同佢老婆重逢 隱姓埋名

而另一個美隊仲冰封緊
(我地認識既美隊)

到左A4事件後 我地熟悉既美隊返左過去 即去左另一個空時

而上一個時空 即隱姓埋名既老美隊

出返黎俾個盾獵鷹

不停loop loop loop
人地話唔會loop會平行世界係有限架
個人覺得老美隊既出現只係不斷咁loop

我地見到既老美隊其實係上一個時空經歷完a1-a4

再穿越去我地一直睇緊既主時空1970年

同佢老婆重逢 隱姓埋名

而另一個美隊仲冰封緊
(我地認識既美隊)

到左A4事件後 我地熟悉既美隊返左過去 即去左另一個空時

而上一個時空 即隱姓埋名既老美隊

出返黎俾個盾獵鷹

不停loop loop loop

人地話唔會loop 平行世界係有限架
古一話借走每粒寶石都有可能產生一條分支,即係去借寶石嘅目的地係本身我地觀眾一直睇開嘅時間線,並唔係咩時空A去時空B借石

如果係去平行世界,去錯咗一個粒石已經係Thanos手上嘅時空點算無限平行世界有無限可能性wo
從來我都冇話過一定有限與否,我唔同你,唔係marvel做唔知咁多不為人知嘅設定

之前咪講左如果出現無限咁多嘅平行世界/結局,就係因為有無限咁多嘅可能性囉(腳印又好、頭髮又好),但電影好似冇強調過依樣野

唔係無限嘅話,如果還石就會消除到分支線,咁即係只會有限度咁出現平行時空,亦即係之前有人post嘅圖,分幾條time lines囉

我真係唔知咩係only write dvd理論,我剩係知你寫嘅野好撚有問題
我都覺 好有氣場 講野好有大智慧
最多咪令佢動彈不得
之後仲可以輕鬆同cm打
認真答你
個6粒寶石叫無限寶石
AVG3 叫無限之戰

MARVEL既設定就係無限咁多個可能

如果你唔明 可以GOOGLE Infinity 睇下張圖係點
我地最後見到嘅阿伯ca 同還石之前嘅ca 咪又係同一個人,就算佢係第2條線endgame還石過嚟,都係同一個人,點會唔關呢10年事
因為你嘟咁直白都理解唔到
電影都冇強調過1+1=2
古一所講既消除分歧亦唔係講緊成個平行世界會消失
係講緊會迎來一致既未來
即係本來佢地又會改變過去,下一個又會如此類推
咁點樣唔係無限?
av4 1on1 最正就係ca
av3 就係im
1人1次 , 2round都以為會死人, 好緊湊

ca full gear都係"回力”道具…
永遠都可以返黎既盾同鎚
根本由頭到尾 主宇宙線都有兩個ca 一個係我地睇開個位 一個係慢慢變老個位 你最後見到就係變老個位

兩個嘅記憶都經歷過end game 就係咁簡單

阿伯:10年記憶->end game->還石->攬女變老->返嚟俾盾falcon

後生:10年記憶->end game->還石->最後一幕去咗攬女
點解咁多人睇完接受唔到同時有兩個Steven
有人講
因為呢個CA
唔係我地認識既CA,觀眾對呢個CA 既聯系係0
就算佢記憶一樣,都唔係我地識既CA
因為套戲前面d分線出現嘅角色都on99咁佢地咪接受唔到

但呢個阿伯係經歷過電影所有嘢,係還石ca嘅未來,我覺得無乜問題
你真係好鍾意加野上去

古一幾時有講過迎來一致嘅未來啊?
同埋無撚左分支嘅又點算有平行世界啊?
無撚左thanos嘅世界又同endgame嘅世界又一樣啊?

你由頭到尾成日話有無限個一鳩樣嘅平行世界,電影或現實邊到有講呢樣野啊?電影無強調1+1=2,咁現實會唔會1+1=3啊?
佢話拍左幾個結局 應該都係LAST決定邊個用手套死..如果係隊長香左可能仲SAD
真結局一定係IM死 + CA結婚
其他只係防劇透而拍出黎

唔會劇透既人其實都係拍一個結局
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞