慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 20 1001記得開post

1001 回覆
57 Like 8 Dislike
你指全球定單一區域?
榮休feel
方包紙係假設有樣野係跟著舊方包,而又性質上不同姐

但跟上面條友嘅邏輯,佢係話有大量嘅平行宇宙同時有大量timeline嘛

現實係點我唔知,亦唔覺套戲有需要咁覆雜
肯定係指一將功成萬骨枯丫
灰而復生既人係2023 EG Hulk 彈手指既結果
而唔係2014 Thanos死既結果
有冇人覺得 antman 個女 大得有d 快 過左幾年 就成個少女咁
無話鐘意唔鐘意既
編劇要咁樣幫RDJ 退休
就算話DS同IM 好老友都係咁做架啦
ds 咁自負 未見過佢有顯示鐘意其他人
除左ancient one同wong mcadams
但你講黎講去,就係講緊兩樣並存依一種
鬼妹係咁
可能無tony嘅世界對ds黎講係真正win
去豪華戲院一人包場都應該得
仲要同一個演員嚟
其實諗返同ironman有過交集嘅角色就估到
因為兩個都要做大佬,ds以前做醫生已經有呢種鳩屎性格覺得自己傲視同齊,Tony更加唔使講,所有嘢都要lead住嚟做
想問係科學上平行世界同timeline嘅definition係咩
或者呢位巴打嘅理解係咩

我嘅理解係timeline係linear嘅 由一格一格(一秒一秒)嘅空間砌成

平行世界就係講同一時刻 有分別嘅世界
好似一個有thanos 嘅2015年1月1日 一個冇嘅2015年1月1日

但平行世界來自唔同timeline
而唔同timeline入面嘅exact moment就係另一條timeline上嘅exact moment嘅平行世界
岩岩睇完有樣野覺得好奇怪
點解蟻俠個女大得咁快
明明只係過咗5年
鬼妹
DS同SW當然正,華麗度同實力已經超越地球人level.

ca同im就正在差一步會比thano殺死個種刺激反抗.

SW可以隻手練爆thano唔洗講,
DS上集用鏡次元擋炮同用類似reality stone能力化解攻擊已經覺佢無咩打唔到。
DS班人已經係保護次元級數既守護者。
可食用Casey
真係講到2023年都唔會完,真係無限loop
港威呢間垃圾
睇黎官方一日唔出黎解畫都會討論到去2046
我自己理解係咁

CA喺還晒石之後,就傳返1945搵peggy,然後一直隱居到咁上下再出現返係同一地點其實係冇問題。又可以連接到CA2嘅伏筆(peggy訪問+家庭照+病床嘅對話)。

我理解CA其實只係喺自己條timeline跳黎跳去。關於分支問題,古一同hulk都講過,只係還唔到石先會出現分支,但所有石都完好還晒,要計只係得2012(loki)同2014(thanos)意外出現分支,但其實出現嘅分支都同CA無關,而且只會由返當時timeline嘅AVG進入嗰條分支。

同埋已知分支對自己主線timeline唔會有影響,CA還完石之後並冇停留而進入分支,而係跳咗返去自己主線嘅過去。可以想像CA跳返去1945並留喺自己主線timeline到,當時所有事件都未發生,咁對CA黎講又何來有之後嘅分支出現?咁講CA返去嗰條timeline可以係自然發展做主線嘅timeline loop一次AVG1-4。咁到最後佢自然出現係湖邊就唔係冇可能,亦唔會出現老CA點解唔係量子機出黎嘅問題。

最後真係老實講,其他timeline嘅CA會點WFC,我想知睇戲嗰時有幾多人有在乎過2012 CA比主線CA打到扒街,加上2012嘅CA已經係進入左分支嘅timeline,完全唔關我地哩10年嘅事,要交待嘅就要開多套戲。總之主線CA先係一直陪伴我地嘅CA,佢同peggy得到完滿結局已經足夠啦。
我地最後見到嘅阿伯ca 同還石之前嘅ca 咪又係同一個人,就算佢係第2條線endgame還石過嚟,都係同一個人,點會唔關呢10年事
根本由頭到尾 主宇宙線都有兩個ca 一個係我地睇開個位 一個係慢慢變老個位 你最後見到就係變老個位

兩個嘅記憶都經歷過end game 就係咁簡單

阿伯:10年記憶->end game->還石->攬女變老->返嚟俾盾falcon

後生:10年記憶->end game->還石->最後一幕去咗攬女

打針強化>冰封70年> 解封10年>iw>eg>還石搵女>自然變老八十年湖邊交盾(但呢八十年個時空上係有2個Ca)

但問題出現啦理論上呢個流程係同一個CA黎 但係係冰封果個時間點起就突然多左一個CA出黎而佢地互不知大家存在
agger
係冇可能睇到
佢明明係透明
我想問啦
2014 thanos死咗
仲點會有之後既野發生
諗唔明
你去2014殺thanos, 只會多左一個無thanos嘅時間分支
2023年仲係無左一半人
但而家套戲2023年d人係返晒黎喎
灰而復生既人係2023 EG Hulk 彈手指既結果
而唔係2014 Thanos死既結果

咁無左2014年既thanos 就唔會有2018既iw 消滅一半人事件 =無人消失 無人消失又點會有EG事件?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞