慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 20 1001記得開post

1001 回覆
57 Like 8 Dislike
成日叫人重睇個D以為自己好明套戲咁
因為我見avengers番去時又少人又多限制
Thanos 從2014入侵2019輕鬆到
想問點解ant man入左量子領域果時,佢話5小時=世界5年。
但黃蜂女媽就30年=30年
14 根本係帶土FEEL
Quantum Realm 時間流動唔穩定

Janet唔好彩
可能睇你量子化到咩地步
一面好空虛 完咗10年之癮
一面好擔心 日後仲有無可能拍到咁高汁
一面又唔開心無咗im
個人唔係太討好strange同GOTG之外嘅heros
呢個根本就係bug
你話唔夠彭氏粒子
咁我用同樣嘅方法 一樣可以攞到無限嘅粒子
咁一樣可以攞到無限粒石
佢成功抵抗寶石力量誘惑,呢個先係最勁佢仲要令寶石摧毀寶石搞到自己爭啲死 都要堅持完成任務
分歧出現,即係出現新既時間線
你而家既宇宙咪會跟從新既(分歧)時間線走落去
原timeline一樣係唔同既時間點都一樣會有其他未有分歧既平行世界
係分歧左既宇宙先會跟隨新(分歧)既時間線走落去
sw 既力量係黎自粒石都咁勁

點解vision 帶埋粒石上身都咁廢

如果無比人nerf既又會有幾勁
其實咁又會唔會有一個 thanos (2014) 無去打 2023 地球嘅宇宙?
啱啱睇咗第三次,其他無乜問題,連所謂「bugs」都自己諗通咗
但我都係好想問下
葬禮時候副局長隔離個男人係邊個真係好熟但係我唔記得
而幻象輕鬆屌sw
反社會人格

佢理念根本錯 消滅50%以為剩低既可以享有更多資源 繁榮

19thanos做完發現原來唔得 係因為舊人永遠懷念死去既人停滯不前(eg:CA創傷會

最後14thanos讀左阿女播出後既畫面(19thanos死個度)
先得出最終理念 全都要死
創造左新既時間線
而個世界會向著果個新既時間線行
但個世界並唔係改變既人創造出黎
Ross
vision除咗殺Ultron同CA3頭射激光有乜用
叮噹以前有套電影又係講奸角上左時光機去到現實令到好多人頭頂生隻角有無人記得咩名
1+1=2都理解唔到既人
咪會覺得人地講緊1+1=abc
點解tony 啪手指可以控制到剩係thanos 班友化灰
呢個位咪antman一開始 pym已經屌鳩Howard 話佢偷技術
你講緊上一秒既你同下一秒既你係2個人,都話AVG4行單一時間線,有重大事件影響先會開支線,支線係個人開,姐係改變唔到主線發展,姐係你殺左過去既自己係唔會影響到你,因為死左既你只會產生左條支線出黎,但係因為你過去死左所以條支線因而結束,成為主線既歷史。
上一秒既你同下一秒既你,同現在既你係3個人有乜衝突?
單人時間線唔代表年份時間要一樣
一條時間線有多個平行世界,有一樣既世界有過去既世界有未來既世界
你在在既世界唔一定係時間線既盡頭,明唔明?
所以咪話時間會修復,一切都係命中注定
點解時間會修復?
明明講緊你回到過去唔會改變未來
即係就算你回到過去變左粒塵,未來係一樣,之後你由塵變返人
唔代表你自己本身個世界會多左個自己
係你去到果個世界將會出現另一個自己
所以老ca正路係由其他end game時間線既平行世界而黎
唔係因為咩時間會修復
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞