慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 20 1001記得開post

1001 回覆
57 Like 8 Dislike
我睇果陣成場都幾靜
笑位有笑,激動位d人都有細細聲wa
但就冇拍手歡呼果類
呢d要第一日頭場 因為咁神心一定係true fans 反應好好多
有連登仔提議過開一場包場
咁就可以鳩嗌唔嬲
在心中不等於黃金城堡可以變番出來
Ross前面個男又係邊個?
Iron Man 3細路
你個所謂解釋就係
改變過去會產生新平行世界/timeline
點講得通?
無論ca係唔係坐時光機返現在
ca係唔係上一個loop度黎都好
改變過去只會分歧出新時間線,唔係新既平行世界
Yoho mall 頭場有7,8成條片d反應
真係想block撚晒拗時間bug班撚樣,已經特登加個hulk同ancient one解話仲要喺度包拗頸
點解咁多傻仔喺到拗啲係人都知嘅野
其實嗰啲講極都唔明嘅都係打手來,目的係不停製造罵戰等你地推Post唔好喺到浪費人生啦
尋晚 moko 2300場 好靜
遲啲出碟實買返黎係咁煲
坐我隔離唔知係咪ABC
成場係咁wow, awesome, cool.......
我真係覺得幾煩
元朗 Imax 應該首日場場都有叫
咁咪係囉,我咪話你鍾意話佢由平行時空跳番黎,或者唔同時間綫跳又得,我一路就係話人地冇講咁多,你assume咁多都係得過估字
佢地係編劇
只可以講佢地嘅理論係ok
但一定唔係jump back
因為唔符經過部機返嚟

但夾硬實有方法 不過要用一句無敵句子:觀眾角度冇睇過
可以係美隊返去搵其他科學家幫手整時光機
然後大家又死撚哂
呢一幕觀眾係冇睇過(只要加呢句,可以任你吹你嘅理論)
然後傳送去老ca出嚟個度
但呢個講法好柒
就係為左憑空出現搞咁多野
我只係想問一個問題,唔係同上面嘈既,冇心睇
隊長還左石,Thanos 2014死左,咁End game時間線,Gamora, Loki算唔算冇死到?

定只係當呢兩個係2014產生既新分支,當Easter Egg就算?
好似龍珠咁許願,復活所有人邪惡嘅人除外
Tony就:殺晒thanos同佢啲手下,gamora啱啱叛變所以唔使死
今朝再翻睇,Tony 同Howard 果段好摧淚...

Howard 話自己係一個唔會為大局犧牲自己嘅人
跟住又話Tony 未出世,已經願意付出所有,
TONY 個樣

然後果句,Thanks for “everything” you did...

都已經係翻睇,不過男人老狗嘅我都唔小心必咗2滴
咁到認得
其實係dr strange覺得tony片酬太高 所以揀左依個無tony嘅timeline
初頭以係Scott問what happened to the world 果個單車𡃁仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞