慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 20 1001記得開post

1001 回覆
57 Like 8 Dislike
條閪女人講到自己幾勁幾忙周圍救世 咪又係懵懵下咁 一半人化咗灰先識返地球
1+1套戲又冇講=2觀察唔到,你講乜都得架啦?
咁1+1=2依樣野你現實觀唔觀察察到啊?
定你現實自己都計唔到條數,所以覺得要套戲交代埋啊?
個個當正自己係羅素兄弟心入面條蟲
Yes, 始終一個時代嘅終結
咁果堆timeline係咪會繼續行落去啊?佢地係咪都會有佢地自己嘅人和事啊? 咁同平行世界有咩分別啊?
2014年時,Marvel Studios聘請了加州理工學院的史畢羅斯˙米克拉基斯(Spiros Michalakis)博士擔任《蟻人》的劇本顧問,協助劇組釐清劇中涉及的量子力學問題。

多世界詮釋(英語:the many-worlds interpretation,縮寫作 MWI)是量子力學詮釋的一種。它是一個假定存在無數個平行世界,並以此來解釋微觀世界各種現象的量子論詮釋,其優點是不必考慮波函數塌縮。該理論也被稱為相對狀態提法、艾弗雷特詮釋、普遍的波函數、多宇宙詮釋,或者多世界理論。

算唔算解答到你既問題
其實想問好耐

究竟播果時係咪演員原配黎定第二個配音
佢地本身就係其中一個平行世界
咩叫同平行世界有冇分別
其實如果係返去彈指後嗰刻,Thanos 虛弱嗰陣,斬隻手落嚟拎石係咪會快啲定因爲怕太冒險所以冇噉做
依家其實都係等緊佢地俾官方答案
上面成堆理論都係fan theory嚟渣
少bug唔代表係正解
拎出嚟傾吓就算啦
嘈到面紅耳赤咁有乜為
可能Thanos 虛弱嗰陣有6粒石你都打佢唔嬴
屈現實寶石都夠做
其實如果係返去彈指後嗰刻,Thanos 虛弱嗰陣,斬隻手落嚟拎石係咪會快啲定因爲怕太冒險所以冇噉做

Thanos 虛弱嗰陣有6粒石可能你都打佢唔嬴
屈現實寶石都夠做
我上個post都同佢講過,根據我淺微嘅認知,量子力學佢嘅觀察同實驗(例如測不準原理),推論我地嘅universe其實有無限咁多個可能性,佢地都係我地嘅平行世界

如果套用番去套戲,即係其實佢地還與唔還石依個動機,本身都已經引起左最少有兩個唔同嘅平行世界,所以我話過還與唔都無分別,還完都有一個無石嘅宇宙

再加上佢地往返過去未來多於一次,情況更覆雜

我無指邊個講法一定啱,我唔係marvel裡面做,只係指出佢講嘅野有問題
有冇人覺得Thanos似丁蟹
你咁講 我即劇腦補咗可能拍cm2會交代返佢係以前第個星球幫撚完人hahaha
跟著另一邊thanos係度殺緊人搵石又唔撚知
你係2012時間線既其中一個平行世界借左石,返去同一個平行世界原地還石
又點會分歧出一個冇還石既時間線?
咁請問你寫「分歧既時間線呀,唔係平行世界呀」,同埋「佢地本身就係其中一個平行世界」,兩句野有冇衝突?
個意思就係
「得你一個唔明呀」

重睇啦好嘛
點會有?
無數個平行世界入面
你去左其中一個做左d野令時間線出現分歧
咁佢地又點會變左唔係其中一個平行世界?
有冇人覺得老鼠開返部機放蟻俠岀嚟,係Disney暗指係佢救返成個marvel先有咁多avengers?
琴晚睇完
想講女權果幕好夾硬黎 想點
平行宇宙經常被用以說明:一個事件不同的過程或一個不同的決定的後續發展是存在於不同的平行宇宙中的

即係話你就算還石都好,都會有一個唔還石既分歧出左黎。
平行世界有無限個
你假設冇人會干涉過去
所有平行世界既時間線都係一樣
當你干涉時間線入面其中一個平行世界
就會產生分歧既時間線,而唔係你改變左果個平行世界一分為二變左一個冇被你改變一個被你改變左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞