慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 20 1001記得開post

1001 回覆
57 Like 8 Dislike
冇重大分歧先會迎來一樣結尸口
冇thanos仲點叫冇分歧呀
真係還左石就冇咩
正正因為冇講所以你唔應該腦補消除將來發生既分歧世界,個平行世界就會消失
從來我都冇話過一定有限與否,我唔同你,唔係marvel做唔知咁多不為人知嘅設定

之前咪講左如果出現無限咁多嘅平行世界/結局,就係因為有無限咁多嘅可能性囉(腳印又好、頭髮又好),但電影好似冇強調過依樣野

唔係無限嘅話,如果還石就會消除到分支線,咁即係只會有限度咁出現平行時空,亦即係之前有人post嘅圖,分幾條time lines囉

我真係唔知咩係only write dvd理論,我剩係知你寫嘅野好撚有問題
因為你嘟咁直白都理解唔到
電影都冇強調過1+1=2
古一所講既消除分歧亦唔係講緊成個平行世界會消失
係講緊會迎來一致既未來
即係本來佢地又會改變過去,下一個又會如此類推
咁點樣唔係無限?
你真係好鍾意加野上去

古一幾時有講過迎來一致嘅未來啊?
同埋無撚左分支嘅又點算有平行世界啊?
無撚左thanos嘅世界又同endgame嘅世界又一樣啊?

你由頭到尾成日話有無限個一鳩樣嘅平行世界,電影或現實邊到有講呢樣野啊?電影無強調1+1=2,咁現實會唔會1+1=3啊?
冇重大分歧先會迎來一樣結尸口
冇thanos仲點叫冇分歧呀
真係還左石就冇咩
正正因為冇講所以你唔應該腦補消除將來發生既分歧,個平行世界就會消失
有冇人覺得thanos 擇完生果,
無啦啦俾人捉住斬頭好撚好笑
我知嗰part 係凝重feel 認真位,但個鋪排好撚cult 好好笑
屌,咁咪又番去上面巴打post個張圖囉,分拆左出黎嘅平行宇宙有6、7個囉,無人腦補,係你聽唔明人地講乜

同埋再講多次,人地古一無講過咩一樣結局,唔好自己加上去
好撚慘呀 成班仆街人多蝦人少
果刻佢都諗住點都無所謂,軍隊又無,防空又無,

但係自己既使命已經完成左,你地殺左我,我都唔會輸
煮緊野食突然比人爆門入屋脅持
"依個世界只可以有一個福爾摩斯"
睇晒劇透聽日先睇
仲係好期待
個畫面都幾恐怖
幾個圍一個毫無戰意嘅阿伯
明佢想表達thanos 大業已成,唔Care 嗰種感覺
但係成班人捉住佢斬頭真係好痴線
其實一秒還石理論加發生咗唔可以undone既理論係未真係行得通,
後生滅霸死咗個時空,
主世界人一秒前奪石-------->一秒後主世界巨腸還石
--------->假設後生滅霸一日後打主世界-------->後生滅霸被殺
----------->主世界巨腸去後生滅霸世界還石

咁變咗未來=歷史 歷史=未來
個幕覺得Thanos好撚慘
根據ancient one講法,2014 thanos 咁樣跳去主世界已經開左分支,2014個世界已經同主世界分開左進行
on9,殺撚咗咁多人佢慘乜撚
thor就真係慘,嗰刻最自責就係佢
你意思老CA係喺某個時空嚟我地宜家睇緊個時空隱姓埋名到2023?
咁佢點會咁清楚a1234 d野
冇人唔明
6-7本時間線回到過去所產生既分歧唔代表平行世數量
冇重大分歧將來發生既事咪一樣,點解會係自己加上去?1+1=2又係你自己加上去?
如果古一個世界既改變唔算重大分歧,將來end game又會生多6-7個分歧
再下一次既古一世紀一樣會咁loop落去
咁點會唔係無限?
啪手指比成班觀眾笑,
今集比班用金手指既人玩到傻仔咁
不過一滴血都冇
迪迪尼d野
雖然已經好突破,又斬手又斬頭
會唔會嚇親小朋友
如果唔係還石之後嘅CA,又點會有一樣嘅記憶呢,佢又唔係半機械人,無得上雲端拎記憶睇wo
咪就係因為佢都經歷過呢d事,如果唔係咁佢都無必要去還石
終於都要開始靠罵戰推post
Thanos見到係光圈勁多人走出黎同佢死過嗰陣
心諗未來既自己究竟得罪左幾多人嗰錯愕樣好正
我都覺得係還石之後嘅CA,如果唔係同一個人都唔識Falcon啦,好似無人識Ant-man咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞