慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 20 1001記得開post

1001 回覆
57 Like 8 Dislike
Dormammu 再返嚟都唔知點搞
平行宇宙唔一定係時間改變左人
佢可以係本身同主線一模一樣既世界
只係時間係1秒前
點可能
睇完endgame好難唔係team cap

hail hydra
american ass
bucky is not dead
1 on 1 thanos
雷神鎚

全部精彩位都係cap
補充,大業未成嘅Thanos一直唔露面,幕後指揮千萬大軍,唔會俾機會人傷得佢,今次失策係因為佢見到未來自己俾人軟頭,變得情緒化,衰衝動
第一,佢未清楚對方戰力
第二,佢冇帶齊自己兵馬
第三,急住行動未有周詳計劃

今次Avengers戰術運用成功,Thanos係輸得心服口服
又要再借石
再去借石
單一時間線
係,可以唔代平行世界得一個
但我地咪順住條主線去睇

但你係要老作平行世界有無限個,仲堅持一定係咁

“如果單一時間線單一世界,係會有蝴蝶效應,講明冇即係單一時間線多重平行世界”
呢個其實係你覺得咋喎,人地話無蝴蝶效應明明就係因為你去到過去(殺thanos bb)係你嘅未來,你嘅過去(2018iw)已經成就咗你嘅現在(準備穿越)。上面有巴打貼咗banner 張圖。所以你去穿越之後發生嘅事係你嘅未來,改變唔到已發生嘅過去

點解你要覺得有蝴蝶效應就一定係多重平行世紀?

姐係佢哋穿越得,呢個世界有無限咁多個thanos ,真係thanos 將來有能力發明呢樣野,逐個個時間線去殺都得啦

Btw 我唔排除真係有多個平行世界,但你講嘅野好多係你估出嚟,說服唔到我
有個問題困擾咗我好耐
就係既然主宇宙嗰六粒石爆咗
復仇者可以係過去嘅唔同時間攞返啲石返嚟
係咪即係佢地可以繼續返去更遠嘅時間拎石
咁咪變相可以攞無限粒石返嚟用
係咪有bug
冇解到個盾俾 thanos 打爆咗一半到最後變番完整係點解
始終原著係the first avenger
結局由佢擔大旗,實至名歸啦
整到全隊一人一隻手套
Xanda
未來phase 4會變邊啲人擔大旗?
雖然已經3個鐘
但分俾不同角色既時間都好似唔太夠
russo brothers 本身就係team cap
不過佢處理iron man都好好唔覺咋
屌,咁你即係將成個宇宙放落去個tree diagram到,再assume 每條綫上有無限個世界,直至有alternatives先叫果個做平行世界

唔係唔得,歧義姐
所以咪唔關套戲事囉,套戲行單一時間線主角返過去都係RUN緊2023既時間,你講果套理論係你諗多左
Cm
上面已經有巴打貼左marvel既蟻俠係有參照一種無限平行世界既理論,只差在佢有冇真係套用到落去,咁點解講你唔服?
邊有人話"覺得有蝴蝶效應就一定係多重平行世紀?"
明明講緊相反既野
真係thanos 將來有能力發明呢樣野又真係可以去殺晒
你拎晒6粒石其實同毀滅左個世界差唔多
而佢地真係可以咁做,只係佢地有道德會去還
今集負責傳手套都係啦
黑豹 + 蜘蛛俠 + CM
Ca還soul stone咪見到red skull
唔係咁先叫果個係平行世界
係講緊咁先叫時間線分歧
你仲未搞得清楚兩樣野
MCU反派好有口齒,話唔搞地球就唔搞
cap 傷到 格鬥技同lv 但力量差太遠
CM 格鬥技同lv 力量同lv 正面挨一拳完全無流血 要借power stone先打走
sw 屌打
肥thor 差d死
im 好早打走左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞