慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 20 1001記得開post

1001 回覆
57 Like 8 Dislike
你係要改變過去,咪變單機囉,你殺左THONAS BB ,你咪變單機睇沒AVG3 既世界囉,咪連唔到主線囉,就係咁簡單
後者係咪負評 負評左先
其實好簡單啫
總之將所有以前既野
帶去現在黎改變(撻手指/殺滅霸)
咁就唔會改變歷史
或令時間線產生分支

但石就一定要還
唔還就一定產生分支/平行空間
因為古一講過「寶石締造時間流線」
我估寶石既存在另一個能力
就係掌管時間線令佢正常運行
空間係乜你都要問我,不如你去攞本書睇下先
我寫「/」係解or

我冇假設過得一時間綫或平行世界,我係either one嘅理論已經解晒,根本無需要咁覆雜
其實學rick and morty玩infinity universe好過玩time travel
完全唔使煩 又可以食字infinity
如果IM啪手指個下係要2014年個班人化灰
GAMORA應該都會化灰 因為係眼中佢都係2014入侵個班人
咁到底2014個時空會點?
會結束?
如果結束咁呢個時空未死既GAMORA 會變返主線果個?
但記憶同主線果個已經唔同左
點變做同一個?
人地鷹眼係拎完人手套返左自己世界呀碌柒
改變過去係要單機
但古一唔係想改變過去
係想改變有機會成為將來既分歧(dark dimension成功入侵)
咁如果銀河守護隊3
GAMORA以2014年身份回歸代表咩
會唔會還左石都害左2014嘅starlord
雖然果條已經冇左thanos

但佢果下偷完石係即刻有班人黎搶 wm nebula唔知就揀左果下打暈佢 ca唔幫佢清堆雜兵嘅話 班雜兵可能打贏暈暈地佢 或者醒都未醒就比人補槍免除後患
你借石還石就一秒嘅事 暈左總要時間醒
呢個係最唔負責任嘅time heist
你都係乖乖地單機啦,你都連唔到endgame on9仔
兩樣唔同既野點解可以用or?
鬼唔知/係or咩大佬
你連時間線同平行世界都溝亂左,仲好意思話解晒無需要咁覆雜
其實睇佢點吹
佢加句GAMORA除外/幫緊我地既人除外,你又吹佢唔漲
代表係2023年產生出黎既支線歷史遺產
駁唔到冇貨賣喇
你應該話方包嘅包裝紙係時間,我切方包幾多塊,都係under張紙裡面

又或你唔鍾意嘅,換過另一張包裝紙(另一timeline囉)

你咁鍾意,咪切無限咁多塊幾方包,再用無限咁多張嘅包裝紙囉,都得架,對套戲嘅討論無意義之嘛
如果係咁我去過去搵未死既TONY返黎咪得?
反正時間會自己修復
所有死亡唔再係死亡
其實一直覺得古一嗰段只係帶出叫佢地一定要還石
唔好整個「冇石而產生大型傷亡」嘅時間線出嚟(黑色線)
有還石就算真係有定係冇分裂再多平衡世界
都至少唔係「冇石而產生大型傷亡」嘅世界(冇黑色線)
條橙色線係指所有跟主線行嘅timelines
包括埋有借石有還石嘅平衡世界

佢並非探討緊「會唔會分裂時空」
古一關心嘅只係「會唔會分裂出冇石時空」
點解會結束im啪手指只係將thanos軍隊化灰,唔會摧毀平行時空架喎

頂多係個個時空 由2014年開始無咗thanos同佢d人
其實已經唔知係到討論緊啲乜
一開始成班都係討論CA點出場問題
傾下傾下已經冇再提過CA啦
你D邏輯邊到學?

現實冇嘅野動漫加上去先叫設定,現實有嘅野再加上去嘅野做乜?
2014年還石就FIX左, 2014年既分支成為2023年歷史一部分=同主線結合左
點會冇意義,咪講緊老ca係咁樣黎?
咁唔通你覺得話老ca可以唔經時光機回到現在/時間會自動合一修復(依個超on9)既講法又好有意義?
咁唔使入post啦
一去到討論失利果陣就話咁樣討論冇意思
你應該一開始就唔好討論
俗d講就
古一:屌借比你唔係唔得 但借比你我冇石 我同你咪一齊搞鳩我自己個世界
綠巨人:放心我會還
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞