慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 20 1001記得開post

1001 回覆
57 Like 8 Dislike
齊石Thanos =多元宇宙級 =Captain marvel
你去2014殺thanos, 只會多左一個無thanos嘅時間分支
2023年仲係無左一半人
Sw屌打無石既thanos
Thanos 0魔防
Thor有少少懷疑,因為av3最後thor嗰下算係偷襲,就好似你咁講thanos心態唔同咗,如果堂堂正正咁打,可能都未必夠打
乜鳩理論有殺意就會勁好多
利申 captain fan

雖然都預料到會有幫手
但thanos 搞店哂三巨頭後
得返captain 一個人好辛苦咁企起身
扎實個裂盾
一個人準備行去打thanos 成千上萬軍隊
真係好撚型
個眼神已經講咗I can do this all day
支鎚唔係因為重 只係唔夠正直 唔認可就拎唔起
所以唔存在撞到訓地
除非thanos訓左喺地 再放鎚上佢身
不過個場面就會好戇鳩
呢集thanos除左屌打thor同CA之外有咩作為
點會冇關連
就算出現小分歧
只要分歧路大,將來會發生既事一樣會出現
Eg.thanos冇去2023佢唔知有人係未來黎過
冇修正過,係你太嘟理解唔到
點解唔會斷開? 2023同2014都斷開左啦
一個end game一個冇thanos冇end game
你係咪開始唔清醒

上面依堆野你寫架,我咪答番你時間係唔會斷開架囉...
就算2014年出現無左thanos嘅平行時空,佢嘅時間都會一路行落去...
冇人話個年份/時間會斷開
講緊兩個平行世界既關連性
本來未來世界會發生既野過去都會沿著條路將來發生
如果出現左分歧兩者既關連就會斷關,本身會發生既野,分歧左唔會發生
你不斷修正自己講嘅野
首先又話時間斷開,跟著又話平行世界,叫得平行世界又點會有關連啊?Parallel 點會有相交點啊
點會冇關連
就算出現小分歧
只要分歧唔大,將來會發生既事一樣會出現
Eg.thanos冇去2023佢唔知有人係未來黎過
點解唔會斷開? 2023同2014都斷開左啦
一個end game一個冇thanos冇end game
你係咪開始唔清醒

上面依堆野你寫架,我咪答番你時間係唔會斷開架囉...
就算2014年出現無左thanos嘅平行時空,佢嘅時間都會一路行落去...
冇人話個年份/時間會斷開
講緊兩個平行世界既關連性
本來未來世界會發生既野過去都會沿著條路將來發生
如果出現左分歧兩者既關連就會斷關,本身會發生既野,分歧左唔會發生
你不斷修正自己講嘅野
首先又話時間斷開,跟著又話平行世界,叫得平行世界又點會有關連啊?Parallel 點會有相交點啊
點會冇關連
就算出現小分歧
只要分歧唔大,將來會發生既事一樣會出現
Eg.thanos冇去2023佢唔知有人係未來黎過,你係過去偷左對棒球手套,end game一樣會發生,但2個世界永遠會出現依個差別
其實套戲係咪引用錯誤
Back to the future 2都係講時間分支
Btw根據end game說法 明顯時間線唔係得一條
而係每個人都有屬於自己條時間線 所以bruce banner先會講「回到過去 過去成為你嘅未來 現在成為你嘅過去」
痴線,咁又叫關連?time travel又好、平行時空又好,極其量都只係有班人跳左去另一條線,兩個唔同時空點關連?相似唔等如關連啊啊哥

你中文+邏輯咁特別,我就真係比你嚇嘟喇
係Xanga到搶返嚟
Back to future2應該無分支,只係成個歷史變左,Biff發左達有權有勢
諗唔明Ca 點樣還翻粒soul 石俾red skull
咁黑寡婦係咪可以翻生?
攻打柴達星得番黎
佢講緊成個歷史走向,move左另一個方向?

由頭到尾得一個未來一個過去,互相扣著
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞