慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 20 1001記得開post

1001 回覆
57 Like 8 Dislike
唔還一間有意外冇咗啲石,咪唔只一個世界死,Thanos差少少又啪死啲人
套戲埋尾得算係咁
交代哂唔同角色去向
同解釋得好清楚black widow
腦補解:
1)Thanos成功copy到支液體。
2)一直都運幾大架船都得,不過tony佢地係去偷野先每次幾個人返,同埋太大舊野就好似thanos咁撞爆部機
反而想知soul stone點還 又話irreversible 攞左點還
其實佢隻手啲神經斷得7788你再歧視佢要落地獄咖喇
古一果度講左,唔還就出現無左粒石既平行時空,無石就會比dark dimension收皮
布達佩斯佢兩個到底咩事
有冇必要 同 你想唔想嘅分別
有齊6粒石 以後有咩事都搞得掂啦
唔洗以後又返去借過
但係果個時間線係feel 唔到借左幾耐
thanos無講用左幾耐先去2023可能一年可能一個月 佢只係叫舊nebula 係2023年指定時間打開部機就得
自己腦補 都講得通ge
應該已經用魔法醫番好對手啦
點都要有個人意識到去還 終有一日要有人還唔係果邊timeline就收皮
5秒
你自己放大假之前幾日返都會Hea返丫
我借幾耐 都係5秒囉就係
我唔還你都唔知
咪就係feel唔到,好似無借過咁,咁就唔驚整左個唔知會發生咩事既平行時空出黎,佢地驚救左自己時空但製造左一個陷球剷既時空
DS最後佢無用魔法醫好 一直都keep住原樣

又要罰你落地獄重睇
Dr Evil啲friend
我理解係覺得
番去過去呢件事 本身係未來發生既事 以前發生既野係發生左
而你番左去過去 個個時間對於你又變左未來
啫係佢地改變既野係未來 唔係過去
改變未來係唔會影響未來
我個問題係 就係因為feel 唔到
所以用左幾耐 你根本唔知
所以我個time line 入面 理論上 可以用/借無限時間
等咗十年,終於聽到隊長講avengers assemble同埋見到隊長拎鎚仔,好感動
不過我覺得講assemble嗰時大細聲少咗d霸氣,雖然可以解讀為隊長打到冇氣同有ear comms
但個人認為叫出嚟會再熱血d
另外,成隊人入時光隧道好有戰隊feel,好teamwork
係,佢地返到過去果一刻就係製造出新既未來(即係平行時空),古一劃果張圖太多人誤會,果度係講即刻還石就唔會出現「無左粒石既平行時空」,而唔係話一還石就所有平行時空消失哂

其實佢地個時空concept好簡單,就係改變過去唔關自己本身個現在事,只係造出一個全新未來。呢個concept成太戲解左好多次,每次都係解緊同一個concept
我係唯一唔明佢要點還soul stone
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞