慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 20 1001記得開post

1001 回覆
57 Like 8 Dislike
唔會,要佢講完呢句先會有im iron man
古一冇講過會修復
佢講緊冇左時間寶石佢個未來會被dark dimension入侵變為一個分歧既時間線
因為主時間線dark dimension係冇成功入侵到地球
banner話咁我借完原地即還你咪唔會產生出依個將會有可能出現既分歧
唔係講緊修復已經發生既分歧
搞清楚現實同時間未?
你搞清楚現實同時間未?
集齊六粒龍珠可以隨便許願
其實平行宇宙個概念唔係包含所有可能性咩
所以先有無限個平行宇宙 如果全部一模一樣
咁點解會有平行宇宙嘅出現?
時間線應該係指單一宇宙嘅時間線
支線會結束咪成為主線歷史囉,唔好諗咁複雜啦
點樣腦補呢?
冇無限個平行世界係同一時間線上,你又點樣回到過去借石?
仲有唔一定係一模一樣既平行宇宙仲有同一條時間線上過去既平行世界呢?
古一同hulk係天台傾段野 可以cap返出黎補腦
你搞清楚平行世界同時間線未?
你個個咪仲煩
又要腦補隱姓埋名又要Peggy臨死前都做戲
其實唔關事,冇人話啪手指係可以點,
所以其實IM搶石之前,佢望咗DS一眼
咁DS舉起一隻手指,
IM就確認咗跟著佢打算做嘅事,就係DS預視到嘅勝利
2樣都有
平行宇宙係無限
有一樣既平行宇宙係無限
有同一條時間線上過去宇宙都係無限
有同一條時間線上未來既宇宙都係無限
亦有不同時間線既宇宙,亦可以係無限
AVG4一切都係2023既時間RUN緊,要諗到咁複雜咩?
可能熔咗除唔到
都話時間會修復
如果唔偷石既話 個時間係咪一直都無破壞到 行緊主線?

個NPC 咪講過soul 換soul 係永久死冇得返生
因為冇人講過時間會修復
古一係講緊未來有機會出現既分歧
banner話我即刻還就唔會有分歧出現
唔代表出現分歧果陣有無限寶石就會消除分歧
殺左thanos個2014年,你返去還左寶石唔代表果個平行世界將來會有返thanos
成件事其實好簡單,點複雜?
已經簡單講果d咩有蝴蝶效應既time travel戲
寫到咁直白都可以有人唔明
邊個講話時間會修復?
前面咪講左係你自己柒左理解左古一講既野
Bruce 同 古一 都認同還石就ok
所以還石應該係可以還原番無石嘅宇宙/時間線/平行世界
我覺得係因為大家對古一講既野有唔同既理解
我睇法係古一畫出黎個條黑色線唔係講緊變成兩個平行宇宙 係講緊「本身行緊金色個條線,一拎走粒石,個時間線會向黑色個邊走」「還石就會行返金色線」
唔一定,要睇有冇未來既人干涉
如果冇就繼續行主線
如果未來黎既人所干涉既野唔影響到主線都會繼續行主線,但會出現細節上有少少唔同
如果未來黎既人干涉到主線,就有機會產生時間線分歧,會有唔同既結果
個世界有石唔代表時間會修復
今晚睇多次 到時再討論時間bug
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞