慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 20 1001記得開post

1001 回覆
57 Like 8 Dislike
古一咪用圖畫左金色線囉,你係要駁都沒辦法,理解力有問題
想問MX4D動感影院 係咪坐邊位都差唔多?
你哋不如問點解thanos 唔攞得power stone一拳打落地下將啲人彈走曬再慢慢用 或者將個月球拉落地球 最後解釋可能命運早注定
如果老cap係Stan Lee做嘅話,成件事會唔會催淚更多,變咗個真係一齊經歷全部嘅角色,而唔係單單客串嘅路人
你係咪唔明我講啲咩
過去做啲咩都唔會影響現在
Agree
係有限彭氏粒子底下
你點確保d粒子收埋係邊同埋唔影響過去
時間線問題討論到蜘蛛俠上演都未完
想問下 美國隊長最後還寶石果陣
係返左過去跟住生活左咁耐
定係返過去,除手帶,同條女跳PART舞再穿越返現在,為果隻舞而冇左幾十年命!?
金色果條係時間線,黑色果條係分歧線
本來古一個世界會係沿著金色果條時間線前進
但如果冇左寶石就會出現黑色果條分歧線,佢地個世界既將來就會跟隨果條黑色既時間線
如果用平行世界去解釋,就係你咁既意思

Assume有同現實一模一樣(一花一草)嘅平行世界,同無講野無分別
個個係captain本人(cg變老),點解會係客串路人
我個睇法係細節上有少少唔同都已經唔再係主線
因為已經係另一個平行世界
因為banner所講係未來係影響唔到過去 我諗係連細節都唔會影響到
駛乜 要咁不如直接用space stone走佬再啪手指
無謂駁戲啦
命運決定論一切都係必然架,還石係會結束到支線,有幾難明
似乎你係你理解錯人講咩喎

因為冇人講過時間會修復
古一係講緊未來有機會出現既分歧
banner話我即刻還就唔會有分歧出現
唔代表出現分歧果陣有無限寶石就會消除分歧
殺左thanos個2014年,你返去還左寶石唔代表果個平行世界將來會有返thanos
成件事其實好簡單,點複雜?
已經簡單講果d咩有蝴蝶效應既time travel戲
寫到咁直白都可以有人唔明
Agger
所以根本就唔會修復返到主線

但就有另一個問題 點解老ca係返左主線?
以往Marvel戲唔睇前幾集都ok
但Endgame有無睇晒成個系列真係差好遠, 太多回憶位
咁odd既野都比你諗到
依個係其中一個可能性,但有其他人覺得,返過去同過去嘅人和事有交流,加埋banner講過去不會被改變,先有人講話出現平行世界之說
到底平行世界依個point討論左幾多個post
返咗去然後生活咁耐
冇錯
Our past is our future.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞