慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 20 1001記得開post

1001 回覆
57 Like 8 Dislike
如果stan lee仲在生,由佢做老左既美國隊長就好
咪做咗make love not war囉
如果你接受到CA還完石係去番主時間線1945年搵Peggy就解釋到
由頭到尾主時間線都係有兩個CA,其實都係同一個CA黎

唯一分支左嘅平行世界係2012(av1) Loki帶住魔方走左佬,依度應該係留比loki劇集講,同埋2014年無左Thanos 同nebula 嘅平行世界
你地諗多左啦,古一咪講左行單一時間線,只要沒重大事件發生,還石之後咪結束左支線囉,你話條支線會一直行落去,但hulk咪拎左黎做實驗,咪話由時間改寫果個人,所以蟻俠會變bb,老人,意思姐係你開支線係時間改寫左你,道理就係殺thanos bb仔唔會影響主線,影響既只係開左條支線,殺thanos bb仔/見證bb仔死既人會開條支線出黎,姐係時間改寫左你,簡單D講,還石之後咪會結束左支線,支線會成為主線既歷史=同主線結合,AVG4唯一既錯誤係LOKI果條支線?但係你睇下2012咪突登加左古一同時間石囉,只要還石,時間係會修復到
有冇人知點解cm後面會係短頭髮 定係純粹係造型
產生一個新既時間線同產生一個新既平行世界係唔同概念
點解你會用"產生time line/平行世界"
平行世界一直存在無數,但時間線唔出現分歧既話大家既將來走向都係跟住時間線,即係按道理冇分歧既相同時間線上2個平行世界唔會因為2個唔同平行世界既同一個人同一刻會做出唔同決定/事件
跟漫畫造型
漫畫係咁
照上面banner 戲內嘅講法

2014 thanos 穿越到2023 係avg嘅現在,2018嘅iw 係佢哋嘅過去,啪手指令thanos 消失係2023嘅未來。所以2018嘅iw 唔會被改寫。

但佢有講過係因為會引發新支線咩
我接受唔到原來ca唔係ca
https://youtu.be/9JRT-7HMcMg
佢d同學一齊化咗灰5年,無化灰個d應該grad曬
我唔知邊個先啱只係提出唔同可能性,因為有巴打唔同意你依種講法

置頂FAQ 應該寫,「除有時空旅行經驗者,請等待官方解釋timeline問題」
終於見到呢個cm
琴晚睇完....點解一開波thor唔用stormbreaker summon bifrost去斬thanos? 而要慢慢搭太空船?
其實講緊本身單一時間線
應該就係講緊有收束線?
因為唔同既平行世界都係隨著果條時間線向前行
如果冇收束線下2個世界既同一個人同一時間因為一個不同的決定的後續發展令世界完全唔同咁已經會產生出分歧
咁即係由一開始已經唔會係單一時間線,單一時間線個說法從來唔會出現
都o岩既,我地個ca將來就係依個老ca
辣椒仔套甲幾正
太大動靜掛
時間線同主線結合
唔代表2個平行世界結合
你定義嘅time line係乜?如果你指嘅係單純時間流向,咁永遠向前架啦,唔通向左向右?

時間同空間互相並存時,點樣分開兩樣野?
夏天呀嘛
想問下antman點解變到咁大都頂到咁耐 唔係會唔夠氧氣暈? 定係佢中途變返細所以先無暈到無事?
其實復仇者3入面侏儒界浣熊見到果隻無限手套係個模定係另一隻黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞