[音響撚]音響Hifi討論區(5)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
用緊proac d20r 夾naim
好多人都你金仔夾b&w
咁好慘,kef用q做入門唔錯。
如果唔係得e305呢類,不過前置睇戲好重要,用蛋仔會好不安
明白,咁用揀返B&W算
如果 cambridge 隻SX70 可以嗎❓🙇🏻‍♂️
有藍牙既兩聲道喇叭有冇推介,lsx outbudget ,4000留下
完全唔知買邊款前置喇叭 打機 睇電影 電視劇好
你地討論既KEF 100/300 如何 4k內有交易 好似好襟玩
利申 音響方面0知識
Edifier Airpluse A100
Audioengine 有冇人試過
冇,A100聽過,抵玩之選
a2+幾好
A2+ wireless 聲音點? a5 係咪好過a100
咁我又無用過wireless ver
剩係用過普通ver
a5都幾好,但呢個價位仲有其他選擇
a100我就未聽過
想問我係味應該買左個擴大機 先買喇叭
暫時想一件一件買 打算先買個中置喇叭 用黎睇電視
當然係啦
無amp點推喇叭
有冇bro玩ls50 wireless
我如果ls50放廳 電腦放房
有冇方法可以播到電腦foobar既歌?
usb線應該唔夠長同埋會kick死人
冇AIRPLAY 只有藍芽
amphion 喇叭d聲都唔錯, 之前都有巴打推介過佢地的studio mon系列
請問JBL 係咪一定要配老麥,Denon呢類機呢?
睇到Cambridge Audio 新個套Edge系列好似幾正咁,但JBL配英國嘢會唔會出事呢?

利申:JBL 4306,現配 onkyo Nr-818 AV amp
有師兄話如果av amp
pioneer係絕配
2ch就accuphase
有冇巴打知邊度有得試 LSX? 退燒唔玩2ch 想買對active speaker 得閒撚下算
試下ruark audio 隻 mr1 mk1
有冇人知旺角邊到有得維修
我好似燒左條cord粒fuse

會唔會太細單唔接,咁熱天氣唔想逐間問
Cambridge Audio係HiFi界黎講係不入流,唔會有人玩JBL但用Cambridge Audio
呢幾日富豪酒店個hifi展?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞