[音響撚]音響Hifi討論區(5)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
新手筆直 $2000買微型音響放書房有冇推介?
但係直接走落去 AV life到睇
kef r3
想買條 mini jack to RCA 駁電腦,wireworld 係咪最正路?還是有其他選擇?新手
對Speaker 係 Audioengine a5+
sonus faber sonetto ii
Audio physic classic 都可以一試
再平少少試埋wharfedale evo4.4
係堅壞tweeter 啦
新手啱啱買左對eve sc205
用3.5mm轉rca駁聽落都ok
想問下加部dac會唔會好好多?
係用邊條3.5mm轉rca !?
普通3.5mm mini Jack 插電腦轉rca咋
等緊德國網回電郵, 唔知係咪佢地唔開工平時都回得算快
One都搞成咁? 成對換不如轉會好過
唔好買av喇叭
聽歌差極有個譜
我太黑運都唔知點寄好
德國網回左我佢包郵 而家諗緊都唔知邊度搵野pack
等佢我shipping lable到再諗啦 冇留原裝packing咩? 想當年One出嗰時喺London聽過真係幾吸引,但係先三年就燒tweeter
咩shipping lable 佢冇野比我只叫我寄出左後比張單佢安排回水
我仲以為係寄label俾你退俾佢
唔係退貨我對佢好滿意, 今次意外冇人想
啱啱換左a3x
發現條pa02 tr v2唔夠長
想換過條順手升級下
有咩推薦
要1.3m
USB DAC 通常要插 USB 2.0 port
另外試下轉 port / disconnect DAC 鏟裝過 driver 再駁 / boot 完 Windows 先開 DAC
但係我塊版已經無晒2.0port
好糾結買genelec g two定kef ls50 wireless 好?

genelec g two呢對野香港又唔見有得賣 , kef ls50 wireless呢對又話個價錢爭好遠, 上price 睇就萬六 啲人話萬二都得
btw 有冇人知點樣買kef ls50 wireless呢對野先最平?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞