[音響撚]音響Hifi討論區(5)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
咁唯有問下代理整唔整到
d聲算中性 最出色係個背景好好好靜
完全唔似呢個價位既機做到
都幾期待就出個部m33
想問下係一段時間之內不斷又開又熄音響個插頭總制 會唔會對音響既音質有影響?
另外想問下有無tg/whatsapp gp可以入?求link
想請教下
我依家個房用緊mac mini po 直接rca 推pm0.3 好多年
想加個dac 定直接換過對喇叭?
好耐之前有個TG Group,但之後鬧咗幾次交之後就荒廢咗
好既唔該
有無人同我一樣

底音箱駁amp,電腦用USB駁有源2.0

正常兩set野應該唔會互相影響

底音箱平時正常無野通左電都唔會話會響

但係我電腦一入game,個底音箱就keep住同我發出bass.....唔知做乜

一離開game就無,就算開住amp睇戲佢都一樣keep住出bass,要熄電掣先得

係咪因為電腦同低音箱用同一個拖板關係
7k buget細size係咪lsx 最好
我知ls50 正好多 yamaha 又平2k
但我間房真係唔多位放
之前都有唸過lsx, 但係發現好多評測都好廣告feel, 唔覺得有用家係讚佢好聲
最後買左adam a5x , 德國網六千搞掂
邊度有得試聽
如果差不多筆直轉無源又有咩揀
唔好意思
想問下關於喇叭 (電腦用)
有無咩實體鋪 介紹一下 ?
因為男友想買喇叭 budget $5k到
純粹想知有咩店 可以試
請教各位CHING,
小弟想買套音響放係屋企
屋企唔係好大(實)465呎
因為我唔熟
諗住買BOSE lifestyle 650
但佢本身得5.1 , 但係配件都細件 唔太浪費位
想請教有冇其他推介, 當然如果行到7.1 surround 更好
謝謝
咁多位巴打好,想入人生第一套2channel 音響。請問有無大家對Mission 既zx-1 有無咩comment?同價位我試咗B&W 606,高音係靚但中低404 not found 。想搵對~7k既書架配Yamaha R-N803。唔該哂大家
換左個LPS俾 Lumin, 終於無左電流聲
LPS 買咗幾多錢?
淘寶嘢 zerozone 連運費8舊左右
想買sony HT-RT3, 但驚後置喇叭條線會唔夠長
想問有冇人知本身幾長
同埋唔夠長可以係邊配

其實HT-RT3 房仔用ok 嗎? 本身用緊LG SK5
求助
想買音響比屋企人
佢中意聽metal 但我睇咗好多唔同資料都唔知買咩好
想請問各位ching有冇推介
budget一萬以下想趕得切父親節

另外希望今日會出去嘅大家都平安返屋企 可以繼續用靚音響聽歌
想買隻家居藍牙speaker擺廳聽下歌 ,blue tooth駁電視既平野sound bar 唔多掂, harman kardon aura studio 3新水母ok?
想知rip SACD最平嘅方法係乜嘢
買左PHANTOM REACTOR房用, 我買左兩三個月都唔熄機
你地係咪都會咁

心思思想買多隻, 2.2正好多, 又諗緊房用係咪太浪費, 最衰個mount 要掛上頂
用一部201X年用某MediaTek chipset既(blu-ray)player,裝一個好簡單既script響隻USB度,用network "rip"去一部腦度(行SONORE iso2dsd)
你自己google個list,衣家搵呢種player要二手買,幾千蚊上下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞