[音響撚]音響Hifi討論區(5)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
「TaiwanWarmPower」今晚(15日)在臉書發文,呼籲民眾一同連署「德國聯邦議會第95643號請願書」 ,支持「請求德國與中華民國(台灣)建立外交關係」,內文中指出迫害人權的中共不應代表民主自由的台灣。小編表示,可參考連署教學影片,2分鐘左右的時間就能完成簽署,如能在10月9日前達成5萬人連署,就有機會將此議題送進德國國會。

#AntiChinazi

Source: https://m.ltn.com.tw/news/world/breakingnews/2916703

連署教學from TW:
https://www.facebook.com/allen.taiwangermany/videos/pcb.2942668175748064/2942643702417178/?type=3&theater

連署link:
https://epetitionen.bundestag.de/petitionen/_2019/_05/_31/Petition_95643.mitzeichnen.html

大家幫下手, 聯台灣抗邪惡強国

仲爭萬一咋
用左兩個禮拜Q 3020
已經覺得同以前對大陸雜麥喇叭爭好撚遠
之不過搭SMSL A6合併解碼擴音只係夠用
要upgrade係咪應該換電線定換amp?
事實出面好少合併解碼擴音揀
岩岩買左個A2+ 用下
可唔可以額外再買多個重低音箱架?
利申 第一次買喇叭
我想問如果我budget預1萬左右買onkyo HT-S7800仲有無其他再好啲既選擇?我見呢set有5.1.2 外型又唔差
有冇人知yamaha amp 點樣網上登記保養?
網頁搵唔到
想請問咁多位師兄
如果小弟筆直大概2000左右
想買組一體式或一主機加兩喇叭平時粗聽下歌
藍芽加cd
會唔會有咩推介?
小弟聽開女聲同base
耳機用緊audio 64 a4
麻煩晒咁多位師兄
小弟見到
TEAC TC-800N MKII
網上啲人評價好似幾好
三千蚊抵唔抵買?
岩岩睇到支那牌子不了
Denon有無推廣
算啦都係等咁多位師兄推廣
麻煩晒
本身用緊 Sony SRS-ZR7,見到 HT-X8500 有啲想換,但係佢又唔 supoort Hi-Res Audio,好似冇升過咁。不過佢又有 S-Master,唔知點好
想問如果高音單完上面個波成個甩左出黎重有無得整

利申:完全唔識音響野, google 查到屋企果對野係celestion 3 先想睇下有無得整
有冇人可以解答我
唔知有無離題想問下咁多位巴絲
本身間房用緊Jbl cm202既喇叭,想升級,睇網上Review,kef 既Lsx好似唔錯咁
可唔可以比少少意見,講下用黎係price.com見佢8千蚊,想睇下有無其他選擇,無就扑槌

利伸:係房用,50尺左右,主要都係打機睇下戲聽歌,雜食
唔知有無離題想問下咁多位巴絲
本身間房用緊Jbl cm202既喇叭,想升級,睇網上Review,kef 既Lsx好似唔錯咁
可唔可以比少少意見,係price.com見佢8千蚊,想睇下有無其他選擇,無就扑槌

利伸:係房用,50尺左右,主要都係打機睇下戲聽歌,雜食
TEAC係大陸牌子!?
部機係貼牌貨。簡單啲講,Teac日本官網冇講的話就係貼牌貨。依度係Teac 現時嘅mini hifi lineup:
https://teac.jp/int/category/reference
我以為最多都係made in China姐,估唔到玩到要貼牌
6000A 夠力推 LS 50?
點睇 Xavian Joy (vs LS50 vs Bestvox LS3/5) ?
u can go try try
有冇爸打有興趣夾roon
3人行有9折
Joy 仔幾好聲,聲音比較飽滿,LS50 的話我覺得啲聲比較dry,bestvox 未聽過
推一推
其實貴既喇叭線係咪會提升到音質?
打算買條 QED xt40試下, 價值 1500左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞