[音響撚]音響Hifi討論區(5)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
唔該哂!但見呢隻屎忽得4組線既定我search錯野
4組夠唔夠就睇人 我之前玩呢部野都好爆得
唔夠就2600 $3800
想問ching你係邊個網睇價,我見google完官網又無price.com又無
之前想換機出去格過價 mk 友誠
想問買edifier creative應該去邊度好
thank you!我再睇睇
btw禁錯負評制sorry
ssp腦場咪有
有冇Bro玩Raspberry Pi?
琴晚攞番部舊win8.1 laptop試插usb 2.0,又真係過到夜
咁到底係os問題定係usb 3.0問題

用Volumio 2
兩者相關, 我傾向windows 10 driver唔係好得, 正常USB 3.0 port插 USB 2.0 DAC 冇問題o既, 我用緊Raspberry pi 4 raspbian os buster, 個topping d10 dac插usb 3.0 port, 係冇問題o既, 正路os起動載入driver就OK

Linux啟動就已經認到硬件
問題係時間一耐佢就會好似幫我洗driver咁,唔知同我認左microsoft咩driver落個dac到,實認唔到啦
而實際個driver就仲係個windows到,device manager都認到dac,係話咩descriptor failed之類
已經上網搵晒方法,熄晒啲咩power management / xhci hands off,全部都唔得,頭都大埋
Polk RTIa1 放廳如何? 用乜推好?
我唔係用SCM11,都想搵隻合併AMP
暫時諗NAIM XS3,有無人聽過?
用USB DAC?
駁Accuphase dp410. CD機有USB解碼
更新:琴晚左試右試,開返driver 個folder入面啲file set左Win7 compatibility同埋唯讀,今朝似乎成功過夜
即係driver問題,唔關port事,usb3.0向下兼容,正路冇乜理由,恭喜解決問題
跟住琴日睇睇下原來audiolab係淘寶賣緊新aio N8 連英國網都未見到
會唔會冒牌嘢? 最好cap張圖問吓廠方
其實如果覺得2.0既主動式喇叭 bass唔係好夠可以點玩?
喺唔換過對喇叭既前提下
最簡單應該加啲隔音棉 
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞