[音響撚]音響Hifi討論區(5)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
巴打知唔知邊到買Yamaha YSP-2700 平
諗緊英國買水貨
yamaha nx-n500 同edifier a100
邊隻會好D?
用途 打機聽歌睇戲,會駁PS4 同iphone
純講功能Yamaha多,但就貴千鬆,A100聽過好聲,Yamaha冇聽過比較唔到

我揀嘅話會選Yamaha, 只要聽過後覺得唔太衰聲就得
我見n500 係多左airplay , 但係佢個bt 得2.1 , a100 support aptx , 雖然iphone 用唔到
iphone 其實用airplay 係未會好聲過bt ?
iPhone用唔到aptx, 咁一定係airplay好過bt,而且yamaha有呢堆嘢

A100 3XXX蚊,Yamaha 5000左右
之前有巴打話喺換線,有無update?
有冇巴打玩膽機?
好耐以前玩過土炮,朋友作品同買過支產機,而家用石機
本身都係玩大陸嘢,最近想換leben cs300xs
有冇巴打玩過iloud mtm?
其實間房本身唔大,係咪買一隻都夠玩?
唔想買完一對浪費咗佢
支那淘寶上面有好多十幾廿蚊擴音機套件,乜嘢tda7377,駁個15V華碩notebook火牛之後效果唔錯
Thanks,
下次去試下ProAc 有 Signature 同無Signature,有幾大分別先。
而家用緊SMSL A6 usb駁電腦光纖駁PS4,喇叭用Q3020
如果想upgrade AIO解碼+amp有咩好推介
睇過下Cyrus One HD但係好似貴左啲
Topping DX7 Pro + Genelec 8020D 點睇
音響界有冇黃色經濟圈
深黃就冇,淺黃都有,但九成都藍/紅
以前post76 有新聞區,回覆質素同香討一樣
我覺得HKEPC都差唔多
EPC 就一半半
butget $10000
主要用途想 電腦usb 出,ps4 光纖出,iphone airplay/bt 出, switch aux 出
本身係想買內置usb dac ,但係好似冇乜喇叭會有大圓型較volume 既制,好似得usb dac 先有

見到 kef lsx + teac ud-301 好似幾岩我要求
或者有冇其他選擇?
Epc 個班 pk 大6離
成班友喺度吹捧堆奇怪中国耳機
平時睇開國仁介紹下Hifi 耳機 琴日出左段片 段尾都講話取消訂閱明仔 估唔到佢都係黃
見佢Facebook 留啲comment 都係黃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞