[音響撚]音響Hifi討論區(5)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
大家點睇Topping DX7 Pro?
新手入門 求指教
早排去AV生命見到個優惠 Pioneer VSX LX503 + Mission M cube around 10k
之又去左旺角睇Onkyo NR696 + wharfedale dx2 around 9.5k

其實avm 黎講 我應該買個pioneer 好定 安橋7.2好
除左有少少ESS imd hump,同headphone amp唔係超級好外,性價比高。
有XLR方便日後夾 active speaker
詳見asrforum
如果OK既話,諗緊雙11買佢
ok架,幫朋友買左,佢都好滿意。
一路都想搵部座檯既 DAC,但因為用金磚所以想搵部有 4.4 既... 一路都以為得 Sony, Sennheiser 同原本諗住入手既 UD505... 點知岩岩見到巴打推部 Topping,原來都有 4.4... 但係好似唔多搵到個個 spec... 請問幾錢同有冇銀色?
http://www.tpdz.net/products_list/pmcId=22.html

by the way,好似出dx7 pro,可以的話等下
有無巴打分享下focal906 考慮緊擇日試聽
唔知 4k 內得唔得... 遲 d Fiio 又有部類似既又唔知點樣...
KEF EGG成日要開幾次先連到落電腦有冇得救?
紅>黃>紅>黃>紅>黃咁
某啲GAME一開又會黃>紅
例如FF14
Filo就算啦。
你自己去asr forum 睇下就明
fiio 又名fail
巴打,我都搵緊線

我咪講咗淘寶已有 RMB $3699??
唔知雙11有冇得再平
未來網買線真心平, 同埋可以自定插頭/線長度, 方便
有冇爸打比D 意見,我入門唔係好識

想買SONY TV 55X9500G + SONY HOME THEATER

呢套BDV-N9200W 好唔好用?

https://www.sony.com.hk/zh/electronics/all-in-one-home-cinema-systems/bdv-n9200w-n9200wl
去睇埋 三叔 LG
不過呢d第時你升級好難搵人接手
依家先買ST5000 會唔會好傻 好天真?
samsung 有個soundbar Q80R 都好好評價,但soundbar 比起theater,係唔係soundbar 無咁立體
我都諗住買線,暫時睇啱AudioQuest Rocket 22

用緊wharfedale D330
多謝巴打介紹 買左2條,等收貨中
早兩年比人水左買Dali Menuet+Cambridge CXA80
係唔係垃圾黎
大家有好野玩,分享下啫
巴打如果真係長玩唔睇speaker 嘅話我個人覺得NR696 會好。
兩部都係入門級但係onkyo 部新d 同埋又齊晒最新嘅制式 imax個d, 雖然依家未必用得晒但好過第時upgrade 想玩埋天空聲道嘅時候 想用但無得用。

不過講到尾,我自己用開onkyo,覺得佢d 環繞聲特出d. Pioneer 就唔太清楚不過嚟緊會換佢。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞