[音響撚]音響Hifi討論區(5)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
謝謝開新post!

用緊三個mon個巴打,你可以選擇拉出張desk,然後後面放腳架
諗過3個方案, 請教下邊個好D/易實行
1係mount係後面幅牆
2就係左右兩個mon後面有D空間, 淘寶買個stand, 較返角度斜斜地咁
3 就係買過張再長D既枱, 放係左右兩邊
新手咩都唔識 thanks
3會好D
不過你放太寬,你同音箱距離唔夠,個音場唔會準
幫你貼返張相,繼續討論

你三隻mon,當你主要打機,會唔會試下放牆角咁擺。喇叭唯有放最遠兩則,聲音可能怪少少

係囉 好似兩頭唔到岸咁 用緊dell原裝條soundbar其實都唔錯
係呢排心思思想升級下先發現好難實行, btw thanks 上面兩位
我覺得wall mount 隻喇叭再toe down 會好啲
用兩張摺凳仲好啦
我見人咁擺話好聲

咁擺離張枱點都好聲啲嘅
想問下邊度買HDMI 線好?
見好多人都推薦kordz
平平哋Belkin條4K HDMI 線都幾好,兩舊水左右
好驚行唔到ARC 同4K 60fps
有無5.1.2喇叭介紹?budget萬零蚊左右
有巴打之前介紹我買denon amp
(support dolby atmos) 加 JBL cinema 5.1 再加多對天空喇叭

但我對音響唔熟 上面呢套係咪已經幾好?
其實萬零玩5.1.2有難度
不如試下買3對control x + studio 520c中置 + earthquake/rythmik subwoofer
買埋部amp應該都係萬零左右
效果肯定好過cinema 5.1好多
師兄講既料係av life會唔會搵到?
control x,520c同埋部amp應該搵到,雖然未必最抵
subwoofer就應該唔得
咁師兄amp有無好介紹
jbl配pioneer係不錯既
如果你喜歡dsp, yamaha都ok
其實amp真係好個人口味
點睇 NuPrime STA9 ,+ LW50 ?
I mean LS50
大家好
黎緊會買電視加sound bar
本身睇中左yamaha yas207 但屋企搵唔到位放個音箱
而家退而求其次 買yas108
其實分別會否好大

感謝各位!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞