[音響撚]音響Hifi討論區(5)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
你係全部都係新嘢

定係已經有一部分嘅器材呢

仲有,個 sonance ss4vc 點玩法
好似用唔到air play?
佢streamer o個part行volumio 應該有airplay架bor
fd 準備放
嗰set Bose acoustimass 10 IV 的接駁不是大路的設計。下面是說明書的圖。未聽過唔知音如何,問接駁唔大路,唔知點咁。不過若fd放畀你好平$$, 不妨一試

明白 已經放棄了 因為佢隻AMP 唔見左枝收音咪 所以我捻收黎都冇用
最近想買入門擴音機
Onkyo TX-NR686 入門機好似幾正咁wo 有dolby truehd , dts hd master既支援
但聽講Onkyo野好易壞
另一款Denon AVR-X3500H 無咁多功能
利申 剛入門玩AV既新手
YouTube有好多onkyo維修教學。自己判斷下喇...

Denon avr...x 系列呢,好似冇咁多維修片。唔知係冇人買,定係少壞

你睇戲打機,還是主要聽音樂?接電腦還是其他音源?

都要睇你音源接咩,如電腦/電話藍牙/音樂cd/YouTube還是其他

我主要想用黎睇電影 打機
有冇人玩過demon ceol n10? 想入嚟玩玩
咁呢類傳統AV receiver啱你,因為你要HDMI 輸入 和surround及subwoofer

pioneer vsx-XXXX嗰系囉。行貨好啲,要預佢有啲病痛。你冇現成喇叭,就簡單買埋有套裝5.1喇叭
我自己有套 SONY BDV-E370 5.1套裝
再換一套既話 我又唔需要部藍光機,而家睇影片都可以netflix / 插入手指落電視
要保買yamaha lo
2080唔駛一萬,好平
有無人用緊ATC 喇叭?
咩MODEL?用咩AMP
SCM7 v3,用依部amp 推
https://6moons.com/audioreviews2/stello/1.html
喺一百呎內細房玩效果都ok
係咪係代理買?
15000蚊左右amp 有冇咩好推介?
有冇巴打有抵玩rca線推介?啱啱買左audioengine A2+ 想接dac用
gotham
我見好多人推依個牌子,有冇邊到買抵?
wireworld
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞