[音響撚]音響Hifi討論區(5)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
巴打之前都係amazon買?
naim 5si搭northstar intenso是咪分配不均
筆直問題粗用住先 諗住直頭2手算

btw想搵個架依兩部機放書枱有無介紹
千零二千到 除左淘佬

利申盲狙 有咩睇法都請講下
見Polk Audio 2x LSiM703 成日減價 仲要減好勁
抵唔抵買 會唔會係伏?
門市價?
係囉,以為執到寶,點知平足咁多日,但rating幾高
用咗幾多日? 覺得點
仲未到啊,集運倉都未到,諗緊反唔反悔好
巴打們
平價 dac topping d50s 定dx3 pro 會好啲 定有其他更好 around $2000
喇叭係 iloud mm
QED Ruby Anniversary EVO ,Q Acoustics喇叭係廠家推薦,佢哋製造喇叭係用佢較聲,1100蚊左右,3M,鴨記或者旺角上樓睇吓
想換隻amP有咩3k樓下推介?
e家用緊果隻cambridge audio azur 351a
想換隻可以駁返隻subwoofer既aMp(用緊velodyne miNi10,喇叭就kef q唔記得幾多,一皮野果啲款only)
盡平is ok,thx
2ch 我諗3K樓下得Onkyo A9110合併機,冇聽過同用過,網上評價唔差,有冇sub out要上官網睇Spec
請問有冇巴打有用過Niam uniti atom?
想推揾部roon ready AIO 推到raidho x1
賣哂套5.1音響 想轉玩返soundbar
但soundbar 啲聲音無一條好
睇中kef lsx 聽歌 睇電視又得
不過都成7000蚊
有冇其他介紹
有冇入門的cd player 介紹
岩岩買左adam a5x
模落後面都幾熱下,其實長開有冇問題?
兩隻喇叭要插兩個電制?
正常唔會吧? 之前我見友城8樓嗰檔由朝開到晚 用oppo DAC ,不過有冷氣
yes, 一個喇叭一個電制
喇叭其實冇出聲,淨係開住,發熱正唔正常?
佢又唔係話超熱,但係摸落後面好明顯好暖
入面有擴音部份一定有熱度喇,我部accuphase Class A合併機,擺隻手離開部機個頂幾吋都感熱力,用咗6年都冇事,經常一開5、6粒鐘,總之比到位佢散熱氣正常冇問題
呢隻如何? Yamaha NX-N500 https://usa.yamaha.com/products/audio_visual/speaker_systems/nx-n500/index.html

冇聽同用過,lsx反而聽過,個人認為唔值咁多,當然每個人睇法唔同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞