[音響撚]音響Hifi討論區(5)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
加多少少二嫂N-05
巴打,我都係470,夾B&W真係正啲?有冇玩過proac?
無玩過proac,只用過ls3/5a,
慢歌人聽係正,但一rock少少就超級怪,
怪到頂唔順。

夾b&w雜食好多,聽咩野都無大問題,
高音真係好闊。

但係正唔正就真係睇個人口味同聽咩野歌,經驗不足評唔到。
明白,事關我想買ProAc D2,但又冇地方有齊ProAc同金仔。最怕佢太慢聲/限咗歌路。
請問20k內 3單元座地 非中製會唔會好難有
可以睇睇pioneer lx701/差不多level既amp + q acoustic/ jbl studio 5 series/ dali zensor series + earthquake/rythmik subwoofer
bose比起我上面講個啲應該差好遠
studio 5 series有幾款
https://www.youtube.com/watch?v=7DLlj23QiYw
佢唔係成set賣
睇你屋企大細同budget去揀啦
eg 590+530+520 or 530+530+520 etc
聽人講RME ADI 2  dac幾好。
如果我有部無風扇pc仔,係唔係就咁用usb插去dac,用itune播Apple music就得?
唔知個同我原本部pioneer n70a差幾多?
無風扇pc仔
你用mac mini?
mac mini其實都有風扇
唔係,行windows
你拎部7k嘅dac聽aac冇咩意思囉 冇錯就咁插電腦 但你windows最好用asio啦 唔知itunes有冇得揀asio output
咁睇都係考慮返teac 851n lumin呢d算
邊到7k買到?
德國
小弟 新手求推介

AMP: Onkyo TX nR-696
前置: KEF LS50

求中置 ,後置 同subwoofer 推介🙇🏻‍♂️
jbl control x?
kef蛋仔?
無講幾錢
中後置用翻kef啦
保持一致性
中置 ,後置 同subwoofer 一萬應該夠嗎?
原來想買KEF Q200 但太大 放唔到係電視櫃面
7k 尾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞