[音響撚]音響Hifi討論區(5)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
原來冇FACEBOOK 冇入過
佢都話因為近期既事 少左出片
有冇師兄幫下手

Lars & Ivan 手提膽機問題
https://lih.kg/1742627
依家用緊電腦喇叭 fostex 0.4
10k內想升級
如果買一套mini wifi
提升大唔大?
已入手,好正
打機/聽歌, 會配teac 503
adam a3x $6200
kef lsx $7000
ae a5+ wireless $4200
ae hd6 $6500
邊部會好D?
lsx 就最多功能,但係得aux 入,音質會唔會冇rca 咁好?
503停左產
同埋最好講埋聽既環境 房細 之類好d
都係放房既電腦枱,見呢幾隻都係4.5-5 寸單元,size 同功能最鐘意係lsx , 但係得aux 輸入有D擔心
總預算幾多? 因係nt-503系列好似停左產 得番505系列平極都8400
大約$15000,多D 都冇所謂
或者有冇其他dac 同 喇叭推薦
有冇性價比高嘅soundbar推薦? Budget 3k左右
用嚟睇戲同聽歌為多,可以有5.1 or 7.1(支援atmos or its x)就最好啦
新手想問下streamer有咩用
Source
有airplay spotify roon ready
巴打你套T5V 係行2.0? 如果想行2.1 會唔會貴好多?
巴打幾錢邊到入手?
我房用,夠晒,唔駛加sub
喺Thomann 買好平,係送嚟有啲耐,兩個星期多啲
見到大昌 adam artist 5 $7800 仲平過a5x ?
a5x 出面賣緊幾錢?
2、3000錢筆直,有咩好聲soundbar啱睇戲(Netflix)用
筆直3000
用黎電腦打機聽歌
Edifer係咪最穩陣?
2、3000錢筆直,有咩好聲soundbar啱睇戲(Netflix)用
5 inch studio monitor 的話歡迎你過黎試下 HEDD Audio Type 05
https://www.hedd.audio/en/studio-monitors/type05/
有冇人試過iloud MTM特價緊
我買咗水貨Rokit 5 但突然開唔到機
懷疑係燒咗啲野?有無巴打知邊到可以整
雖然唔係貴野 但唔想用幾次就壞
唔該
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞