[音響撚]音響Hifi討論區(5)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
就咁塞落個bass窿度?
https://twitter.com/xerxeshowie1/status/1224544099576860672

又唔多似假,不過啲宣傳一到大陸佬手柒好多
Audiolab 一早畀支那公司收購咗啦,收購咗之後啲QC好撚差,同以前英國造冇得比
原來IAG Group買起好多英國牌子
Quad Audiolab Mission等等都比佢地買晒
Kef egg duo 有冇人用緊?
幾年前產品 當新野賣
睇嚟我開心得太早
琴晚放工返屋企一開又係咁
budget 3K-5K
有冇好野介紹
主要用黎睇電視 打機
入左隻eris e3.5
想知有冇海綿墊介紹 搵極都唔岩size

近排轉左喇叭、有冇人收留條冷凍RCA
有關器材電流聲想請教下:

屋企對前置喇叭係駁住部合併amp 聽歌. 然後AV amp preout 輸出去 合併amp bypass.睇戲出,一值無問題。最近買左部網絡播放機聽 spotify/ tidal, 用RCA 接駁合併amp。但係當睇戲時,合併amp 轉去 AV amp 輸入選項,前置喇叭就會出現電流聲,輸返去網絡播放機輸入又無事。 請問最大可能問題出係邊度呢?
sorry! 又長又1999
你加多部 network player 時部 AV amp 有無轉過電源插頭位呢?
如果試下還原 disconnect 咗部 network player 係咪就無事?
其實都係估估下係咪電嘅問題,試下轉電源插頭位
係呀,拔左network player 就無電流聲。
除左AV amp. 其他兩部機都換過插蘇,無分別
做電腦喇叭
新出隻kef egg duo
3千抵唔抵屌?
想請問吓active speaker edifier r1850db定fostex pm0.3好? 我自己有個creative g6 sound card。
前日網上見到幾型仔買左 今日就送到 黑色磨沙機身襯番間房真係好正 聲我覺得唔錯 但我新手 比唔到專業意見你
藍色呢 想入藍色
如果計埋方便同外觀就抵
https://www.thomann.de/intl/hk/jbl_lsr_305p_mkii.htm
用呢隻 2.0已經夠晒BASS又抵
有冇人玩乜改線路,換電容電阻?
試下甩左電視條天線
再唔得就av amp 轉美式插
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞