[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#6

1001 回覆
33 Like 25 Dislike
面長額頭高應該剪咩髮型好自己剪開留蔭擋一擋額頭同埋兩側長少少拉留橫塊面,有冇其他建議個個髮型師都話我呢啲面型好難搞
反卷係指電既技術⋯⋯

如果做你呢類頭 要反卷做先會貼 soft smooth
係呀

天生鬈 一係選擇 勁短
一係選擇 留返長 我都覺得咁好

唔拖唔水 就 更加 衰
ATS 不過如果你本身搵開果個整得唔錯 都唔洗點轉
用 排梳吹下

右邊 右手渣風筒左手渣梳

反之

情況會有好轉
Clay wax都可

後面係精髓

剷左會 成個感覺 好短好鈍
邊個位置

前陰?
上次 講完成本 來源 然後唔見左你⋯⋯

唔緊要 髮型師 原本就應該有自己想法 喜好

我提左我既意見同感受 而且又真係好多人 用過tg 我講

我主觀既 因為好多整完 個質感真係好差而 非常唔好既手感 剪落都唔舒服 d感覺

同埋 paimore 直熱療 都真係有段時間架啦…

D科技 產品 呢幾年變得咁快 update 下啦⋯⋯

咁如果 你整左數次 都靚 我都鄧你開心

Keep住整 但如果有日變到我平時講果種質感

慢慢剪曬佢先再搞⋯⋯

我係真係無玩ig 就算 我以前本人個ig Fb 都荒廢左好耐
有無d天生鬈硬厚而留長好睇既髮型介紹?
剪咗成20幾前短髮
今年特登留長想有d改變
20 幾年
但係落spray 咪會做唔到日系長髮個隻輕盈飄逸嘅效果 想做到個隻係用打底定噴spray整出黎?
Thank you!
男,短髮,一長就曲,乾,硬
近排feel到乾硬得好唔舒服,有咩方法可以整軟d?
平時唔gel頭
同埋後尾枕經常有頭瘡
咁半長不短個陣時可以用咩髮型去過度?有冇d圖睇下?
靠剪 坦白講 呢種情況真係變化有限
Cutting 非常重要

如好似你咁講你本身係粗身既髮質

其實 一定要靠cutting + 部分做直( 因為夾直會感覺 薄身d)

架仔做styling 除左有用N油打底外 都好常見用到直髮夾
Spray 做唔到 打底泡或油先做到輕感

而spray 主要唔係做質感 係holding
試完得唔得或有咩新問題再問

等你
拿 基本就一定要用返護髮素

對自己好d 或有要求 就最好簡返 專業洗護產品

其他野就要靠chemical 幫手

但 首先你有唔係每次用洗頭水再用護髮素既習慣

就要做返好先
沖頭唔夠透徹

衛生(枕頭套 手指甲)

好多原因 從微細留意下

如果寧寧捨捨係得果個位有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞