[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#6

1001 回覆
33 Like 25 Dislike
長到心口
未剪之前仲長啲嫁
爭得多 最頂個執去到我下巴位
其實打層次姐係打薄?
細軟頭髮係要打到咁薄嫁咩
層次係會輕左短左

但如果幼髮質+ 你既取向就唔應該拎咁多

其實係個界位個面 一浸仔 零零舍舍斷層既短
都可以做到你想要果種感覺

而家就唯有 一係剪再短dd 或者自己set返少少紋

都會靚d 好d
巴打,如果男仔想整負離子得唔得?

頭髮小小鬈,電直會唔會好樣衰?同埋我平時唔gel頭既,想簡簡單單

如果真係整,駛唔駛話做完要做番treatment? 見到你話個隻treatment鉗做出黎既效果好吸引
點樣set返少少紋
我懷疑個間黑店嚟
因為真係好唔中意鬈,好中意整直完順滑既感覺,又唔想電完,每日都要洗頭gel頭 先出街

我都明白完全整直一定唔好睇如果淨係局部負離子咁整得唔得(巴打認為有需要既位地方)?

Btw 巴打我仲想問埋我雖然係男,但都做過paimore 同負離子

但係負離子雖然一開始好塌,但過一排都會變得自然番同唔塌(可能因為有新生髮?,變相有小小鬈度又唔塌),但係呢我做一次paimore,一開始做完係順滑,但朝早起身唔知點解好油,頭髮又長期塌,之後仲要髮質差。

究竟真係個個人技術一般定係其實paimore俾人吹大左?唔覺好似佢地講到咁勁,令髮質提升+護髮
巴打有嘢想請教
想剪八字劉海 前陰要留到幾長?
(都可以做直既 局部同自然既位置 係睇個section 點拎

我就覺得paimore (perm)個質感麻麻

重複數次之後 我覺得個質感唔似頭髮

吹棒就實有架啦

我perm就棄用左 但漂粉一樣有用paimore

技術都關事既
想問下shiseido 有冇做直療 因為見ig好多話做直療都係連住paimore呢個字
但見到有一間冇講到 純粹話shiseido直療 然後又平勁多
想知係咪假因為價錢真係好吸引
頭髮粗硬 面型長應該岩咩髮型?
同埋想問下係咪用咩product gel頭前都應該落打底水
分界果隻

比你見圖既 長多dd (預彎左 會短dd)
有鬚 型

無鬚既 一定要 細臉 五容精緻 睇面形
直療就應該係無既 shi

直療個名真係係paimore度出

意思係 做直 + 護髮

早係好多年前 岩岩出果時真係好興果一段時期

不過 技術或用具好 shiseido都唔錯架 如果果個人整得好同用具好
咁其實係咪等於負離子 不過用shiseido🥴🥴

但用shiseido 做個效果都自然

同埋其實而家好多時下半都會係內屈同鬈 其實無左以前負離子果個大問題(死板 唔靚)
兩個髮鑽gel頭有咩髮型介紹?
長期需要渣電單車去見客適合咩髮型?
頭髮少少粗,密,太長會有少少卷
現時短髮,戴完頭盔扁哂...
好啊 唔該晒你
想轉下髮型 師兄可唔可以幫下手
仲有gel頭技術好差 但指教下
多的是

其實 好少問題黎

只要肯整 同長少少
如果真係短 可以用鹽水做打底

可以摷返鬆既

或者 漂左佢 天生鬈 短 唔難搞 呢種case
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞