[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#6

1001 回覆
33 Like 25 Dislike
男仔
想問下本身頭髮好軟,留開陰鏟側邊,平時出門都係洗下頭整乾整鬆啲就出去,冇乜gel頭經驗,依家想電攣轉下髮型,可以有咩選擇?仲有好容易有火車軌係咪唔應該all back?

睇咗之前啲post想搵巴打整頭
好多選擇 只要夠長

火車軌係咩
額頭啲橫紋 好明顯
女仔
想問下因燙染受損髮質 可以點救
點洗都係好乾
修過髮尾都係好乾
聽人講話唔可以成日洗頭 其實點解?同埋點先叫成日洗?一日洗一次算唔算多?
同埋每次洗頭都會護髮素會唔會叫做用得太密?
推薦邊款直髮夾
兩邊頭髮向橫生 每個月都要keep住剷
有冇方法可以解決?
哦 唔好成日皺眉

如果太深都唔係太好 會感覺老左

但都好睇返 成件事夾唔夾既
留咗差不多兩個月頭 想搵巴打電髮

係咪可以tg傾?
Treatment 鉗 Hair carepro🇯🇵既詳細)🎉

https://www.carepro-hairmedication.com

持之以恆

其實一把好頭髮(本身黎唔乾

今時今日要整到乾爛好受損 其實好難⋯⋯

就算好乾黎 其實都有得搞

如果treatment 保養黎講 好用而又唔錯既
一定係日本隻treatment 鉗
一日一次正常

簡岩洗護產品就無咩問題

同皮膚一樣 太多太密都會乾

標準我建議既做法

朝早起身 (低鹼性既洗一洗 輕輕過護髮素)

Eg.johnson baby

然後夜晚出完街或gel完野 用返d具清潔力既產品 然後treatment or 護髮素即可
唔會呀

酸鹼度問題

頭髮接觸左鹼 就需要有酸
日本🇯🇵造型夾 4D
我有一隻

就算漂完夾 都唔會甩色

而且官方標榜 夾完後頭髮比夾前 水份會更多同平均

就靠hold住係頭髮5-10 分鐘 都無影響

我自己有一隻 當然 一分錢一分貨

好多日本髮型師既ig 都有用

的確唔錯 除左略貴
如要圖片聽日影你
巴打 M額 頭髮好軟 依家留長緊半年 有冇咩髮型推介
認真問對呢行有興趣,要點入行?thx巴打
睇睇牌子同價錢先
搵間肯教野又有心機 有少少門面既就可以

中型果類

我大中小 都有做過

我好細過果時

係特登去果間salon 門口 睇下d人剪完出黎咩樣
當然果時多地鋪 又無ig Facebook 咁多資訊啦⋯⋯

不過我都建議落地睇就最好 選擇好重要
我都請人

準時返工 有責任心 就ok
Hairbeauron 4D

我有用 但無賣既 可以上網搵下資料
女仔面大 額低 係咪唔適合留陰
想問呢隻定ghd platinum plus 好用d?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞