[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#6

1001 回覆
33 Like 25 Dislike
瀏海卷左可以點定型 成日出街唔夠一陣就直番
感謝你的意見
但未用過鹽水,有冇邊隻介紹?同點用法
再次感謝你
如果自己漂髮,之後染黑但係染唧時間好短,有冇可能染出黎係淺黑色🤔🤔
發線後移點搞好
幾長
分界定係短陰?

兩種做法有少少唔同

雖然都係打底 吹或鉗 然後spray

你而家平時係點處理
Shiseido 可以

洗完頭濕時 噴上手 然後hihi 近髮根處 然後吹頭吹乾
無 可 能
巴打 男士電髮 頭髮長到嘴唇 有咩髮型可以玩
好多種類型都可以 你自己有無咩偏好既類型
髮線後移點搞好
之前聽巴打介紹用緊lebel iau serum系列,我本身頭髮幼同毛躁,想改善毛躁問題,之前用過milbon deesse 淺藍色4支發膜,覺得真係幾岩自己,頭髮無咁毛躁,但lebel iau serum用左d頭髮係好似有野痴係上面,對我黎講太笠,應該因為我頭髮太幼,想問下有咩護髮素岩我呢種頭髮呢? 我見milbon有好多護髮素,但唔知邊款岩幼+毛躁髮? 其他牌子都可以,thx
唔好太奇特就okay 最主要想攞意見 因為唔知有咩揀
直接植 我有同事同客都整左 的確唔錯

靚仔返同自信曬
咁用milbon 唔錯就用返milbon都可以

Milbon 常分有 輕 中 重

用輕身即可

如果針對毛燥類 係會較易笠少少

如果男性短 其實唔岩用

同埋 如果短髮既毛燥問題 洗護係完全唔會有幫助

幼頭髮有毛燥問題 你本身係咪天生鬈
我係絲打長頭髮,係天生鬈,但大個左唔係點鬈啦,咁milbon輕身係指邊款呀?
多謝回答
有無的資料比我參考一下
舊裝綠色 S

新裝 紫藍桃紅色z定唔知s
聽日搵張圖比你 眼訓了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞