[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#6

1001 回覆
33 Like 25 Dislike
愈長愈好 因為 要剪返好個形再電

唔係唔夠長度 同個結構 電出黎會爭d
有 不過我之前用過 新生同髮質會 有少少唔同

所以後尾我無用到
焗油個情況會好轉d

但之前係用咩整過?
有帶眼鏡?

如果剩係執陰 其實好易解決
好多野都唔影響
會唔會係 一定長度先鬈?

如果情況唔壞 其實好多形都做到
留長去 玩一個岩你天生鬈佢形

反而我會崇尚用返果個天生鬈去做一個髮型

因為鬈得好緊要既 其實 做直 新生髮個對比太大

同個形都唔靚
正皮係俾藍衫
電完髮 用護髮素會唔會好快直返 同埋男士設髮素邊隻牌子比較好? 唔該哂
咁都幾型呀 就睇下玩咩風格咁
唔關頭髮事
唔會
係要用返護髮素

專業用既髮型用品 就可以
之前電頭果時揀咗用shiseido既藥水
初頭預期諗住會電到類似paimore果種咁
但...

同埋想問下如果做左焗油, 髮尾既內鬈會唔會影響
Lebel

Milbon

Wella

其實睇你想要咩

如果我自己 就鐘意用頭皮抗氧
如果女仔個頭頂扁塌 建唔建議燙髮根?
上年年尾做左直療 成個頭順左貼左
但而家頭頂新生嘅頭髮又好似鐵線咁彈起 再加毛燥
係咪要keep住電先搞得掂
好煩
點樣可以令新生嘅頭髮靚啲 定係天生冇得救
如果去到剷青果類咁短

真係好睇你個天生鬈個樣係點 先知可以點執

做過直既短髮 都一般

但而家有半月彎鉗 直接夾少少彎 放返直都會好好多
漂/染左頭髮仲可唔可以去游泳池游水?

想漂成咁難唔難
會有影響呀

髮質靚左 順左 健康左 好打理左

(Treatment 鉗 Hair carepro🇯🇵既詳細)🎊

https://www.carepro-hairmedication.com

咩treatment 都唔係重點 重點要有呢隻鉗
Thanks唔該哂
唔建議 你話電髮順便電埋 理解既

特登去電就唔會 因為都係一個月貨仔

既唔抵 又快無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞