[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#6

1001 回覆
33 Like 25 Dislike
咁就可能選色上要轉轉

正常護膚 都唔係好貴既

清潔保濕
電完頭髮冇幾耐係咪唔應該咁快染髮?
有冇話隔幾耐先染得
想染啲唔洗漂既色係咪冇影響
我可以搵你剪髮嗎?
可以俾你tg?
一至兩星期更佳

雖然以而家既產品影響唔會非常大

唔漂底下係無咩影響
有冇唔洗漂都靚既色推介
梨花頭 黃皮膚不是太白
唔太白就選色盡量唔好偏橙

但唔太白既標準 真係好難訂

同埋講整體既 其實就

唔介意你可以t相比我睇?
鬆根都係一個月到

剩係電鬈2000

你濕頭髮時影張相我睇睇+ 講下你點整佢

可能我幫到你變返鬈
有無d髮型兩邊留長向後扎,頭頂冚返落黎
每次染完頭髮都好快褪色
褪完色啲頭髮勁金同黃 包括無漂個d
我見啲朋友甩出黎都無我咁誇張
係咪除左染黑都無辦法變返深色
男? 有相可以比我睇下

自己幻想緊你講既野 好似有少少肉酸

或者係我理解唔到
頭髮幼 ?
乾?
無用護髮素習慣?(日用

有呀 唔好上日本色系 已經減少呢個問題好多

就算真係鐘意上日本色
可以加 加強色用黎襟深少少 洗完甩返出黎 唔淺同埋都仲保持到個色澤
髮質又硬又粗,點樣可以軟啲,真心求救淨係試過染頭髮之後有變幼
咩長度 髮型?

男、女

經過chemical 處理一般都會好d

要睇返係因為 天生鬈 定漲 如果漲 就要靠夾

有無用護髮素
女,去到鎖骨位
有用護髮素但感覺冇乜大作用
夾姐係要拉直?試過負離子但扁塌塌唔好睇
困擾左我好耐啦好羨慕人地女仔啲頭髮咁靚
咁其實只要個面唔好做咁貼 或夾鬆個根位都會無咁貼

如果你面既頭髮都係咁 唯有整埋

所以要睇你係因為鬈定漲
咁有得唔搞 緊係教你吹同剪好既形教你處理
想問吓olaplex 髮質重組修護同焗油係有乜一分別?大致上嘅流程係會點?同埋焗油同電髮同一日做會唔會有影響?唔該晒
而家我整既treatment 全部都會用

(Treatment 鉗 Hair carepro🇯🇵既詳細)🎊

https://www.carepro-hairmedication.com

因為唔用夾整 個效果同感覺爭好遠

電同treatment 同一日做非常好

做完受損性既chemical 之後再做 修護既野 一定係非常好

Treatment 既形式 流程都係差唔多 除非用鉗夾

而Olaplex 本身可以當 染 電時 既補品使用 所以好多用法

相比其他treatment 既靈活同埋 主要係做髮芯入面既野

做韌既感覺多 而水份 滑既感覺相對較少
係洗護度著手

而家用緊咩 ?

係轉季定因爲chemical 之後?

近排洗頭水有無轉過?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞