[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#6

1001 回覆
33 Like 25 Dislike
其實要幾長先夠玩電髮?
得閒tg你搵你整 街坊鋪好hea
又唔一定

如果可愛樣
係可以既

同埋最主要係面 兩側頭髮幫忙 收窄返

陰唔可以闊
咁一定係4d 不過4d 外面有少少熱

Ghd 我都有隻⋯⋯ 不過小用左 自從4d 出現

自用其實 ghd都夠既
睇個形啦 當然愈長愈好
有keep住將fino髮膜當做護髮素用 但都係呢幾年 以前細個唔用護髮素
以前做過2次負離子 但個陣唔用護髮素或髮膜 宜家先知gg 開始護理頭髮
Yes
咁又唔係既 撞守神同一分錢一分貨

街坊都有好野既
頭髮好硬又向前生 係咪油頭唔到
好多時用曬鹽水又吹又gel又spray咁都係會向前 仲衰過乜都唔整
漂左兩次頭 又染左好幾次
頭髮基本中傷哂 勁毛躁
宜家都唔想染住
如果去salon焗油唔知有無得救?
如果係,又焗邊隻款好?

定其實要剪哂先得
個頭兩邊啲青一長返少少就會突然出黎樹起曬
除左留長同埋用gel之外仲有冇方法可以撫平啲青?
我想問如果要電 頭髮要幾長先得?
第一次電髮 唔知成個髮型轉定係點
可以tg你?
男女? 長中短

天生鬈?

係呀 但輕輕電下 保證成個感覺爭好遠
頭髮急急長有冇用?
女仔 本身天生微鬈, 早一個月電完上直下內彎之後髮尾變到好毛燥
日日吹完頭都要夾一夾定翻個型
雖然keep住有用髮尾油同一個禮拜用1-2次髮膜但都好似唔貼服咁
應該要出去salon做焗油定點好求救
想問下男仔天生攣毛
程度既話.. 都幾撚攣下, 我個hairdresser都話 "都唔明點解你個頭可以咁撚攣"
有冇咩髮型suggest
俾個concept你, 如果我洗完頭唔自己吹, 等佢自己乾大概會係
https://i2.kknews.cc/SIG=3k29jae/ctp-vzntr/1536719397822r0qp5npo45.jpg
咁既樣
Treatment 黎講 而家緊係用treatment 鉗 不過唔係度度有

Treatment 鉗 Hair carepro🇯🇵既詳細)🎉

https://www.carepro-hairmedication.com

正常情況底下(本身髮質唔乾) 漂完頭其實都無咩大分別 或者勁乾⋯⋯

剪曬當然係最理想
青 無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞