[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#6

1001 回覆
33 Like 25 Dislike
重點我諗係訓教果part 不妨試試

如果訓完都有少少鬈 散開 咪剩係濕好少水 係 散亂果個位
Milbon wax 有分號數強度果隻

或者你可唔可以講多少少你想要既效果

泥其實乾身過wax 論痴笠感 應該wax會多d …
整體風格連髮型
直接係你想直既地方做負離子

一係用熱工具夾完之後

拉實個髮尾(用少少力 等佢cool down

落spray 係個比較好既方法

Mousse 打底要好重身(未免有少少笠
想問梨花頭係唔係一定要用咩直療先整到 普通電髪整唔整到?
其實兩者有咩分別 窮學生冇整過個頭想試吓
因為我之前用泥都要用spray先hold到

我呢隻wax又唔會話太笠

我就算有吹頭 都唔係好維持到
白盒圓形扁身果隻?
Brxxdxx
wax 係圓筒型 黑黃色 d wax好似麥牙糖咁😂
直療只係個方法

佢標榜 做直後 頭髮都係保持柱狀

平常負離子就會變扁狀

但內屈 其實 唔係好關直或直療事

但直療有個唔好處係

佢check part 1要好足

重複整兩次到 頭髮已經開始唔索水好似有浸膠既感覺 同唔襟
咁咪仲笠 你試下黑泥?

想剪游學修依個頭應該點同髮形師講
定就咁比佢睇圖就得
比圖就最直接簡單

圖都搞唔掂 ⋯⋯都無咩好講
我想問下呢 明明我依家啲頭髮冇電過冇拉直過
又唔傷 但點解吹完頭之後都係好大舊 要夾直先細舊啲
都好呀 請問咩牌子同咩樣?
唔該
天生鬈!?或有 唔用護髮素既習慣?
想問呢款微曲算唔算易打理? 係咪洗完頭髮吹頭就keep到個形?

有冇土瓜灣染髮好介紹?
同埋,本身黑髮,想髮尾染藍色,咩藍色好?
hi,
女仔,頭髮粗,硬,鐵絲咁, 陰好髦。
以前整開負離子但愈來愈傷+keep唔耐+個陰生出黎D髦毛同其他頭髮大對比就轉左做KTT treatment,想冇咁傷。

但對上一次ktt treatment last左1個月都冇..........
請問你到有冇療程o岩做?想順滑同冇哂d鐵線。
大約幾錢?

(冇telegram,去你fb page你會唔會覆?)
想問下您會推介邊個牌子既鹽水?
KMS係咪最天然?
osis+ 同hairchitech又點睇?
見你張圖係shiseido, 有咩優點?

唔該巴打!
少少鬈啦我諗
但有用開護髮素
男仔塊面比較長, 髮型上留陰係咪會好少少?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞