根本英國人都唔知咩係BNO

970 回覆
2035 Like 52 Dislike
唔知就出少句聲啦
方死其他人唔知你on9咁
https://lihkg.com/thread/936649/page/1
https://en.wikipedia.org/wiki/British_National_(Overseas)
These include exemption from registration with local police, eligibility to serve in non-reserved Civil Service posts, and voting eligibility in UK and EU elections. British Nationals (Overseas) can also be conferred British honours, receive peerages, and be sitting members of the House of Lords. If given indefinite leave to remain, they are also eligible to stand for election to the House of Commons and local government.
又係你?你上嚟柒少陣啦,睇下自己張相先啦。

Wfc?
支持
講到你回鄉證可以返中國報解放軍咁
用回鄉證入到共產黨,投撚到票先講啦
我冇話你五毛,不過覺得你個名好玩,就當你同中共都係一場賓主姐,我夠係九龍大國師

我想講既純粹係,以色列復國係靠自己,唔係靠英國,但英國係文明國家,講利益之餘,都要講道理,講合約精神。任何民族要建國,首要係靠自己,但係都要有智慧咁利用大國既助力,就好似以色列咁。

以色列最初既回歸家園,就係靠自己夾錢同阿拉伯人買地,開墾左十年八載,慢慢建立規模,最後英國同其他西方國家都冇辦法唔承認現實,只好支持佢地立國。

另一方面,由阿拉伯人既失敗可以見到,如果我地唔愛惜自己既土地,最後會變成點。古人都話,有土斯有財,有財斯有用。如果唔愛惜土地,根本乜都做唔到。
無人話自己唔係asian 只係not Chinese
到左2019仲分唔到有咩分別?
多謝你
係啊係啊 英美好危險
好多中國人去咗都冇返嚟
你就知英美幾恐佈
BNO係護照=英國臣民身份+領事保護
回鄉證係簽證=批准外國人進入中國大陸既書面證明
英國國民至啱
依家臣民(Subject)呢隻字英國已經少用
多謝你俾多d 人識bno
如果可以搵到d 有影響力的人或團體知道
幫手爭取就好啦
例如之前幫疾風世代爭取果班人,左膠團體之類
原來係純種支那蝗
屌個樣柒到呢
回鄉證係簽證,會唔批
係唔一樣
收爹 打錯啫
00後自己招降先幫到佢地
又普通話又支那人又返大陸又愛國
同埋獅子山下一樣好野都冇發生過
咩都唔識,不過路過都要講聲加油,同埋唔該
我唔想做中国人呀
除左用嚟打飛機外仲有咩用?
BNO仲有多一樣功能,就係用嚟打飛機
支持
Sor我47歲(未破產)
出賣故土,活該滅亡。或者係天數氣運
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞