根本英國人都唔知咩係BNO

970 回覆
2035 Like 52 Dislike
btw 請問方唔方便用英文出?
我識好多英國大愛左膠
可能會有幫助
巴打有冇tg?
我會係我讀書既地方出呢個news因為
同埋好大機會會出電視既新聞
英國人脫歐就係怕窮鬼
97前就算唔受惠於居英權計劃,當時要走人都好簡單

英國人唔可能招呼普遍老同窮的bno holder
唔好攪錯
bno平權只係英國其中少數的政客的杰作
連黨立場都代表唔到
係香港飯民支持者先顛到支持大陸人霸公屋係人權

英國佬所謂支持你平權係無諗過大量人口流入的結果,扮認同你現階段零成本
到時會有本土傾向白人去打對台,你點反駁
為左一本中国聲稱既”旅遊證件”,派晒成堆五毛入黎

BNO關你地撚事咩

Hahha 好正
驚班5毛冇睇過
讀埋你地聽
企開啲啦 屌你老母
老實講 英國考慮下俾居英權
俾個小鎮/地方俾BNO持有人投資/發展
製造職位 振興下英國經濟好過
所以話就算俾居英權都好可能只係要技術移民,年齡25-<40嘅人
係咪講緊啲狗官屋企人
其實英國可向BNO持有人
全球抽稅換居留權利
但開頭限死港人係英國某啲地方發展
減少對英國本土嘅交通配套 文化 工作機會等多方面影響

香港人去英國唔係無優勢
工程: 通訊/物流/基建有一定技術
金融: 識雙語有助做生意 帶更多香港資金去英國投資
服務: 比較容易接待香港/中國旅客 促進英國經濟
直接俾居留權
其實俾左又唔一定適應到
住開香港咁方便
會覺得英國唔算好住
特別住town
諗起保釣人士
郭紹傑無BNO
而家俾日本撚到幾過癮
我唔敢講普通情況下香港人有咩咁值得人特意收容
但喺啲英國鬼佬眼中有可能大是大非時候 可以用你香港人做籌碼
總有啲時候行依步會係兩方得利
所以我一早講到頭來唔會好多人過去

好多人話移民移民,但係冇諗過喺外國適應嘅問題。你想食個宵夜都要call ubereats
留名幫推
真心覺得有學歷嘅毒撚/耶撚岩住啲
一般港人頂唔到咁悶
我喺澳洲住咗8年,呢邊啲商場shop除左星期四之外,5點幾6點就收檔,英國係咪都差唔多?
唔係London嘅話 係
啲五毛煩唔煩啊
脫歐係怕左班穆斯林
如果覺得同你分析點解英國唔9會比bno平權就係5毛
其實只會係圍爐

永遠去唔到互惠互利的位係no deal
英國人平均收入年薪28028鎊
即係港紙24000/月到

大學生做幾年野
或者有技術 容乜易有姐
100%英籍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞