根本英國人都唔知咩係BNO

970 回覆
2035 Like 52 Dislike
我諗俾bc你但會限制你去某啲地區,例如大城市

就好似澳洲咁plan緊新移民頭5年唔可以住大城市
連登仔話英國人好鐘意香港人
仲會分得出大陸同香港
根本香港人大陸人咪一9樣係想無恥拿盡福利。
一個個乞衣咁想去英國拿福利
重好意思話:英國欠我地

欠你條毛咩,真是柒到嘔。
有啲係識分嘅,但大部分都當你係Chinese

但重點係要bring up 英國對97前嘅港人係有義務同責任

同埋檔案法令好多文件都唔能夠公開,當然英國政府係怕支共唔高興所以唔公開

我認為要喺將來討論同談判中,加入某啲議題,e.g只限97前嘅港人可以有居英權、通過BNO有居英權嘅港人喺某個年期內唔可以住大城市
渣BC 都未必有本地生優惠
又揸BNO打丁
當兵都有ilr status,唔一定要申請先有嘅,我計過最少係參軍4年就拎到bc
真心可唔可以bno holders 一齊籌旗攪集體訴訟
英國政府涉嫌違反人權

有無法律巴打可以幫手?
Hong kong watch 班人會唔會幫到?
香港人唔抵幫
Jm9要負評我呀5毛狗
bno 換 bc
-97前bno holder
-大學學位或專業技能
-效忠於英國
英國國會live緊
可能大家唔同地方
我呢邊十個有九個半外國人(白 黑 拉丁 中東)都會覺得我係hkese,亦都會尊重我,有d仲會同我一齊屌fucking Chinese.

係有有一個力架覺得hk = china 所以hkese = Chinese
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞