根本英國人都唔知咩係BNO

970 回覆
2035 Like 52 Dislike
無乜人知,咁咪無乜人反對囉
你地依家咪攞三等BNO嚟打飛機,可悲
仲有利伸bn 講到好撚憎bno咁
唔係喎

最近識個英國exchanger 佢好熟而啲喎

或者係因為佢當過幾年兵
唔好ff啦
係要以為香港係世界中心人地日日討論香港時事新聞先得架
脱左歐之後你個BC都一樣冇居歐權啦
但當時英國都要考慮本土利益
一時容納唔到咁多移民(唔想要低技術人)
所以用精英制分左好似3萬個家庭有得攞BN
其他既就只係BNO
英國人真係唔知咩係BNO,我只係會話special version of British passport for Hong Kong and it’s rather useless
依班高調行事日日唱BNO既人就係抹殺緊BNO逃生門
講多都晒氣
BNO撚可以去當兵
唔使嘈
快去
支持,希望做到世襲先

都算係作為香港人嘅記認
同佢地講,BNO只喺旅行證件,無居英權而且香港人易都唔志在,因為香港已經有特區護照,仲成日用特區護照嚟去旅行添。
加油
支持樓主
可以提下有效BNO holder只有16萬 (2017年移民英國人數有65萬)
而且holder只會越來越少
最緊要係強調BNO holder全部都係土生土長於英屬香港
巴打好英國人性格,已經唔係垃圾香港人
想用正途處理問題都潑冷水 你個人心理咁變態既?
直接話oversea citzen nationality就得啦。
有幾多個BNO人 英文都唔識多個英國都未去過
同埋香港人真係好得意唔鍾意大陸人黎香港住但係又想自己去其他地方住
貼完又要我貼埋名貼埋樣
我洗同你prove咩柒頭
你有咩資格同我講野
每次提BNO老豆就屌英國佬 佢話廢如澳門
葡國佬都喺走前放低國籍 係對殖民地人民嘅一種責任
尤其下一手係一個獨裁共產會殺自己人民嘅邪惡政權
但英國當年永續英治失敗後 就立即收皮
但又要怕俾人屌堂堂大英帝國向共產國家投降放棄
於是就有BNO依本冇咩用嘅假護照
個人見解:依家嚟講 比起歸英 回歸一個曾經放棄我地嘅國家 我支持香港獨立
成班係到ff香港點wr點,對方班救兵過黎打中共,人地講反對野又話五毛,成日活係自己網絡世界
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞