根本英國人都唔知咩係BNO

970 回覆
2035 Like 52 Dislike
好過你本「中国护照」乜春都冇得打
英國似會濕你都有味個隻
既然係純正香港亞洲人你仲要本BNO黎證明啲咩?
講到尾就係自己自卑搵本BNO扮高尚
依家英籍既只可以係白人?
從來都冇人攞黎打飛機
個post一開始都只係講緊BN(O)
見人地攞住本有用過自己既護照就話人打飛機
純種支那人會唔會自卑左少少
我自豪自己拿著香港passport
我自豪自己係香港人
我自豪自己係黃種人
本BNO對我黎講根本唔重要
姐係英國百幾年前要偷要搶咁攞香港
依家話唔要就唔要,當香港人係狗?
唔重要呀?
唔係淨係唔續期喎
https://www.gov.uk/renounce-british-nationality
同英國申請退出BN(O)先好講呀
我講英國你會聯想到亞洲人?既然已經係香港人點解要英籍?
英國人唔可以係亞洲人?你種族岐視?
真係好撚低質
唔通做共奴咩
帶埋你啲同胞返支那啦
唔好毒害香港
支持
二戰後全地球都用公民認同取代種族認同避免極端民族主義復僻重複種族屠殺悲劇

覺得亞洲人唔可以做英國公民應該係大陸落黎
想問一下,拎左BNO等於有英國國民身份????
副簽難度太高
https://www.gov.uk/types-of-british-nationality/british-national-overseas
英國國民(海外)是英國國籍法下英國六種國籍之一。你有本護照係因為你有相關國籍,唔撚係旅遊證件咁簡單。
心諗班英國人做野救人
你喺度屌鬼?
關你撚事咩
班5毛就係唔想人走
走晒咪死城一個
樓價冇人接
的士牌價跌
英藉香港人要互相幫助唔好鬼打鬼
70年代人都唔會想走 因為已經成家立室有穩定事業
主要係80-90後想移民 見有人字都唔識多個 dse得2都話想走 比你去到有咩用又溝通唔到同大陸人落黎香港有咩分別 唔好只係識負皮 將心比心
British National (Overseas), commonly abbreviated as BN(O), is a class of British nationality that was granted by voluntary registration to British Dependent Territories citizens who were Hong Kong residents prior to the transfer of sovereignty in 1997. Individuals with this nationality are British nationals and Commonwealth citizens, but not British citizens. The status itself does not grant right of abode in either the United Kingdom or Hong Kong, but all BN(O)s would have had permanent resident status in Hong Kong when they registered. Nationals of this class are subject to immigration controls when entering the United Kingdom and do not have the automatic right to live or work there.

咁姐係British National (Overseas) "英國國民(海外)"又唔係British Citizen"英國公民"?又冇英國居留權同工作權?

叫就叫"國民",不過咩權利都冇
媽我好亂啊
冇人鬼打鬼
唔重視BNO嘅人唔會當自己係「英籍香港人」
係佢地眼中BNO只係區區旅遊證件
唔洗嘈喇, 中共大佬人人都有BVI放身家. 如果個個都中意中國, 點解要不停搬走個人資產? 到今日中國都係有外匯管制
支持巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞