根本英國人都唔知咩係BNO

970 回覆
2035 Like 52 Dislike
咁做都係正常人權入面嘅正常政治權利呀,又無阻住你你吠乜姐,好過大陸連呢個權利都無,遲早香港都係
屌9人鼓動人反中國政府完全係on9講法
中共高層自己拿外藉係覺得老奉,但香港平民跪求英藉係唔同
林鄭起水管屋唔cut單程證就係中共當你香港人係奴隸壓榨

你香港人唔公開同中共反目無人會信你
仲諗住買兩邊
英國出哂名自私
真係會有人覺得可以同佢求到個英籍返嚟?
我支持樓主去試 但係唔好咁大希望
我自己都係97前香港出世
雖然我無bno
但係我真心覺得以英國佬性格一定唔會肯
所以我而家寧願求葡國佬仲好

利申:啊媽有葡國護照+葡國居民認別證
問過相關人士子女都可以申請到上面嘅野
5毛多到 BNO做咩關你咩事者
就算你地點嘈都阻止唔到我地提出要求架喎

英國再衰都唔會槍殺上訪民眾先啦
無人阻你班垃圾做BEGGAR

仲未有人答我
以香港歷史計, 香港人一有事就走
到呢一刻全家都無外國護照的係咩人
而BNO HOLDER已經係中佬

叫英國要一大班又老又無能又想買兩邊的香港人叫咩玩法
BARRY MA同D100班賤人都係想靠9UP BNO平權谷自己生意
http://kowloondaily.com/2018/01/22/%E8%A9%95%E8%AB%96hong-kong-watch-%E4%BA%BA%E6%AC%8A%E5%A0%B1%E5%91%8A%E8%88%87bno%E5%B9%B3%E6%AC%8A/

表態講支持BNO平權的英國政客其實話唔到事
其中一個
However, clearly such a policy may not prevail in Britain’s current political climate where immigration is not favoured

姐係話只有係英國本土支持下先會支持
你根本唔洗求,葡國護照講到明係可以世襲
想問下有冇巴打住london又可以幫幫手
因為我interview前後需要多一個人係度幫手
日期係今個禮拜三

出唔起人工
只求有心人協助
有意留tg
放棄? 係我哋班柒頭自己嗌住要回歸. 同埋大陸講咗無論如何都要拎返香港. 唔通為咗我哋同大陸再打仗呀?
支持BNO平權!加油
其實只要畀現時持有BNO而且又符合某啲條件嘅人轉BC就得
呢個時代
除咗港共政府之外
仲有邊度會願意收冇自理能力移民
1. 我同你之間響呢件事上並無對立,只係睇法唔同:
你指出左一個明確架事實:英國普遍民眾基於國家利益(其實係自己利益),無理由同意一時間接受幾百萬人來自己國家,那怕他們根本連BNO, 甚至香港係乜都未必知道
以我反而認為:本應香港人有架野,你仲乜要取走,仲要毫無反抗能力

就你提出架問題,其實我之前已經講過: 唔係全部人都會移民去英國,反而希望得到架係國民架平等權利,呢個係一個根本基礎,能唔能夠最終去到英國反而唔係大問題(當然呢個係我自己想法), 其實只要有呢個基礎作原則,相關問題係可以討論及安排, 如例比大額投資呀,交稅呀,幾多年先享有褔利之類…甚至符以英國海外公民身份都可以(當然都係果句…再傾)

英國地方絕對有能力應付呢幾百萬人(其實英國之前係有議員計劃比一個郊區來收容呢班人)

2. 至於你提出"要做D野出來比人睇"我就唔太同意,因為根本係概念唔同,比我提出的論點根本唔相關;另外你意思講所謂兩邊投注都唔太正確,其實係英國政府未得香港人同意下"改"人國籍,而然從上世紀80年代到而家都一路抗爭緊

最後我想同你講…其實一向呢件事上最大阻力不在英國政府及民眾…而係中共
起英國劃個區/位 比持BNO既人做開荒牛 大把香港人過黎
到時大把東歐人嚟洗劫成個area
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞