根本英國人都唔知咩係BNO

970 回覆
2035 Like 52 Dislike
13年前係MMU 畢業,當年d人仲知咩係BNO
事但啦 唔痕又唔痛既
揸住本BNO諗點樣求啲英國佬比居英權你
不如切切實實諗儲錢去移民好過

Btw見過啲人過關時大大聲話「我揸BNO架」真係想作嘔
其實宣傳下大陸否認左中英聯合聲明已過去
英國堅持有效 呢個point仲好啦
有冇news source
白人的確有一派覺得差難民,黑人錢要幫
所以部分國家入學政策係偏黑人

但華人比人感覺係勤力,頂爛市,讀書勁有威脅
連支持白人原罪論班鬼都唔會支持bno
冇BNO
幫推
就算冇居留都有好多野爭取
BNO 平權係會包括埋爭取1997 年未夠18歲而父母冇申請到BNO 個班人
違反同承認但失效兩回事

另外見你一直踏
你話你有bo 無問題 你可以出去開post
Bo反對bno平權等等
見你一直用乜乜唔得 係到放灰 無意思嫁喎
你認為你既心聲=英國人心聲?
我唔清楚主流民意係點 所以想了解番
主流民意大約幾多%反對 主持有幾多
數據係點
唔想同你拗有就放出黎 無就躝
bc holder lm
Bno二等公民 笑死
唔係呀,你應該唔了解,其實BNO係英國國民一種,不過就係古古怪怪,不倫不類

其實我認為老友你應該係靠父母有居英權身份,所以你未必能夠理解到香港人架立場(反而我覺得你父母應該會明白),你恥笑呢到架人係你自由,都無可口非

其實呢個唔係重點…反而我留意到你響到搧動人家反對中共,咁樣行為就唔係咁好;根本爭取公民權同反對現有政權係兩回事,你夾硬講埋一齊就好似有D過火,你要知道呢度有好多人比你年紀仲細架人,如果唔識分析架話就好易把概念混亂
支持樓主,97前真係香港黃金時代
與其咩都唔做,不如爭取下起碼有個機會
其實我嗰時係ldn zone3住覺得幾似住緊九龍塘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞