根本英國人都唔知咩係BNO

970 回覆
2035 Like 52 Dislike
巴打有性趣就search 下單news
用British national (overseas) 係google度搵唔到有news
其他所謂被勞疫既國家都有得出聲有得獨立,點解香港無?
係香港比較低賤定係黃種人比較低賤?
1. 都講左幾日喇…點解你仍然重點放響居英權到…

都話左而家係爭取完整架公民認同身份(類似BOC身份),至於去唔去英國定居可以再傾,政府可以開出條件,你接受到就去,接受唔到就繼續做海外公民,點解一定要全部去英國?

而家上議院已經有討論呢個問題,當然同權力巨大架下議院無得比,但無你講到完全唔會考慮咁差喎…人家樓主努力向政府爭取,你唔滿意都可以向政府反映呀,好公平,你去做喇

2. 我真係無捉你字蝨喎,如果你係BNO持有人留響英國真係可以投票架喎
至於你所講個方法………我真係程度唔夠…我會認為你呢種叫做"入籍"…

3. 唔講太多喇,總之你認為人家無上街,無企出來反政府就係順民,我唔認同都尊重你睇法,反正響第1點到,我都煽動緊你
你加油喇
細城市加細新聞網
係Twitter 搵會易搵好多
真係收皮,人地比中東難民居留權都唔比BNO居留權,真係當BNO係野?難民都不如啊
百家姓,性奴?
https://cn.rti.tw/news/view/id/2015049

香港雖不中都不遠矣
無錯啦,人地根本無當殖民地ge 人係人。
中共都無當過香港人係人
兩面不是人
搵到了...你用錯圖你show bno passport 封面但嗰本係bc封面

Btw, capital of Wales 都叫細城
自膠,睇多次先發覺睇錯,你無用錯圖
你唔認識英國人,全世界最偽善丶縮骨嘅人種。
佢哋唔會要冇能力嘅移民。回歸當年只係想用BNO吸走一班專業人仕。冇能力嘅人即係難民,係唔會要。
有能力移民去,就唔使靠BNO.
我本身如要移民就唔會選三屍國。
巴打 嗰條谷行條野周圍喺BNO post趕客 係撚咁不斷回帶佢啲詭辯 我就block柒算數嘞
講眞覺得爭取無用嘅咪過住囉 喺度嘈嘈閉有咩意圖好明顯
當年講獨立 你有咩籌碼?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞