根本英國人都唔知咩係BNO

970 回覆
2035 Like 52 Dislike
因為大陸人質素低姐,如果佢地好似日本人咁有禮貌,我諗會少咗好多人反對佢地嚟
BNO其實冇乜用,只係好過特衰咁解
世襲最好,保住真香港人後裔
支持! 希望樓主!
配偶都要bn(o)?
好慶幸自己97前出世 同埋父母醒水幫我續BNO
老友,我尊重你的決定,也同意你講香港好多人都唔係蝗蟲,但你講唔認同中國人則有D保留,因為呢D係個人選擇,所以我成日爭論個焦點係英國人單方面取消香港人國籍,你連簡都唔比人簡就係問題所在
同意呢個做法,甚至要比一定年期架稅先可以去住都得(當然呢個可以再講)

但大前題係你必需確認香港人係真式公民
咩年代呀 就算要做洗碗waiter洗特登去chinatown?
你以為80-90後 好似50年代D人咁一句英文都唔識只可以去Chinatown?
人總有高低之分
香港有好高質既人
亦都會有班港豬
反之亦然
英國都大把日日求有野食有西屌既廢物

所以我唔理其他人想咩都好
想繼續愛支那又好 想留係香港好 想點都好
I don t fucking care

我只係想做我覺得岩既事
最後可以幫到人又好,要失敗收場都好
起碼我有試過做過咁就夠
英國嘅大城市已經慣曬咩人都有,你分曬啲immigrants去打搞啲小鎮嘅話,嗰啲英國人反而會好大反應 你睇個脫歐公投嘅地區分佈就知啦
況且唔去大城市,工作機會相對低,最終咪又係要travel去London, Birmingham嗰啲返工
大家概念唔同,確實有好多呢D香港人,但你總唔可以話因為呢D人而將佢原本有架權利剝去,就好似你唔鐘意你同事/同學,總唔能夠趕佢走架嘛…,你咁樣同納粹德國有乜分別?

你可以設關卡防止呢D事發生,但總唔能夠沒收人權力
比我響香港住無問題,但你要確認我係你正式架公民,達到一定條件,你唔能夠阻止我入境居住
屌 條起跑線
可以呀,佢夠胆公然咁講就可以,不過我相信佢唔會咁做,因為咁樣變相將佢引以自豪架意立國理念完全破滅,跟住將會有好多要求道歉,賠償問題走出來…到時得不償失…
同意!!我唔明點解唔比人爭取自己架權益(雖然成功機會很微)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞