根本英國人都唔知咩係BNO

970 回覆
2035 Like 52 Dislike
仲有一種
支那護照
仲有一種 係真正有其他歐美國藉+特區護照既人
見到講親bno班友都打哂飛機就想笑
明明只係殖民地既奴隸竟然ff可以轉bc
前幾頁仲好笑 竟然話唔係求 係要求英國
當日英方認為香港前途談判應該比香港人加入

係香港人去機場滋事及侮辱英國出陰招離間中港關係,呢班人其後係飯民主派大佬
當時所有香港人無出聲係默許呢個行為
其實係架,不過呢個係公民權利
真正有歐美先唔會咁諗
除非長期係唐人街唔望下世界嗰班啦
全世界都講緊解殖 反奴 爭取權利
BNO做反而仲多人支持
香港本土
第一代馬文輝比香港人潑屎
第二代屯門學生妹反對捐助汶川地震,比高燈賤種屈到記小過

到呢一刻無香港人切腹
不過講真
97前後都唔得 依家更加無可能
BC by descent反得BNO九成九都係五毛藍絲
攞住BC出去話自己係中國人嗰班嚟
利申副簽係BC by descent
因為作為一個成熟嘅自己人
喺遇到問題時係會提出解決方法或者建議
而唔係一味放負叫人放棄

我可以很肯定話你知西歐同英國大愛左膠依然係主流
唔好話BNO,連劣質嘅muslim同refugee佢哋都撐
但佢哋好多根本唔知BNO嘅存在
你諗下如果依班左膠知道咗我哋嘅存在會有咩改變?
就算右派都有支持合法移民派別
而且係主流右派
我地呢堆又少數又非Muslim又有經濟能力
生育又唔多 有基本英文能力
我估得極右先會反我地
其實bno只係證明你係末代香港人冇乜實際用途
利申:但去外國見入境寫住國籍係GBR又好開心
唔係話反你 既然你都知英國人連BNO係咩都唔知
憑咩覺得佢地會幫你
當然你就係話寫新聞去話比其他人知
既然你都同英國人傾好多計
應該都知一半人連香港係點都唔知
又憑咩覺得會支持你
你又要由邊到寫起 香港漁港開始寫?
自己都已經夠亂 仲想幫一堆都唔知邊到黎既人?
想移民就靠自己努力 大把方法可以做
並唔係需要攬住BNO就覺得有人會救你
According to the governor, he didn't believe the 3 million Hong Kong people would all of a sudden arrive at Heathrow upon obtaining BC. and "to be blunt, if they did, they certainly wouldn't be living on the welfare state"
it was the then Home secretary opposition that made it difficult; and it was also Michael Howard who made those requests (that you've mentioned) to the Portugal government.

討論政策都要睇埋當時嘅不同勢力同意見,英國唔係獨裁國家,唔會一個人話曬事嘅
https://youtu.be/6cfZ_xR8ZAg&t=47m25s
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞