根本英國人都唔知咩係BNO

970 回覆
2035 Like 52 Dislike
咪搞鳩人啦
同蝗蟲冇分別
你啱
戇鳩仔
加油
喂英國人貼圖證明先啦

利申香港人
北京條約寫撚到明係永久割讓 界限街以南嘅九龍半島 香港島 同昂船洲
ceded in perpetuity呀 柒頭皮
樓主加油
呢度好多垃圾支那狗五毛想打沉你,唔好理佢地
同埋近呢幾年,支那嘅維穩費喺香港同廣州已經高過全國,所以真係好撚多五毛,冇錯,喺連香港都開始咗好耐咁控制輿論
有bno
但英國唔認 根本無作用
又無居留權 又唔可以係當地做得野
Sor唔係中國護照
香港先最多,由高登興盛到連登呢到已經充滿左五毛啦
有留到bno
係咪好難續
bno register BC都唔洗做 live in uk test 啦,關咩事呢?
我覺得你只要係靠自己努力,合法賺錢,有履行義務,無濫用福利,去到邊都唔會係蝗
做一個人唔係淨係睇學歷同錢,對社會有無貢獻都唔一定係咁去衡量
問題就係根本冇認真了解過當地環境連溝通都有問題 咁同蝗有咩分別
蝗黎香港有部份一樣有返工合法賺錢
但係廣東話都唔識多個句 冇認真了解過香港
其實我真係好唔明白…

而家係部份人追求返原本有架野(國籍),其實就算真係攞到,都可以選擇唔要架,點解人地攞緊佢地架公義,都會有人響度恥笑,甚至反對

就我個人覺得,成功機會好微,但我會欣賞樓主果種理念,起碼佢會為左一班唔識架人,用佢有限架能力,做左造福成千上萬架人架行為

最後,我倒想真心求教一下…到底而家香港係咪唔比有雙重國籍?到底自己有幾多國籍同承唔承認自己係中國人有乜野關係?
今時今日仲想英國人幫香港
窮撚到追住支那狗黎含
你覺得佢地仲會幫香港人?
其實點解要笑人
樓主做呢件事有乜壞處我睇唔到

利申係bno holder 冇諗過有居留權,
純粹唔想拎特衰俾人以為係支那人...
因為申請永久居留已經要考’life in the UK test’啦嘛傻仔
你試下表演直接register做BC
其實某程度上係有和平共處過⋯⋯
要分清歐洲(中東歐)Jewish Zionist同本身喺中東嘅Jewish Arab
支那種支那人
拎住本BNO以為自己係白種英國人
以前有開Bno 不過冇Renew 依家都喺英國住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞