根本英國人都唔知咩係BNO

970 回覆
2035 Like 52 Dislike
小弟係英國讀書,英國本地人同好多新聞記者都唔知咩叫BNO, 即使佢地支持香港,佢地都唔知咩叫BNO同可以點做。

連早排上議院爵士搞左個研討會傾放權BNO,有好多議員 爵士同大狀出席都可以冇新聞會講。

小弟係英國一讀新聞同每禮拜都會出新聞,好希望借呢個機會去宣揚比英國人聽咩叫BNO,所以我好希望支持我既巴打可以留個言,講下你對BNO睇法同觀點,仲有可以提供一d資料可以比我放係新聞稿入面。

我唔知咁樣做岩唔岩,我只希望可以幫到最後呢一代既香港人。
希望可以有巴絲留個言
當年英國政府在中英聯合聲明放棄香港人,香港人「被逼回歸」

英國作為前主權國,將香港移交比一個無論係當時定現在 人權都係好差既國家,而香港人點中係任何話語權

英國本黎有責任透過BNO幫助想離開中共統治的香港人,比香港人一個選擇,留低定離開
仲有所有5毛同唔支持既巴絲可以唔洗留言
因為你地點講都唔會阻止我出呢單新聞
亦都唔會比你地打沉
我只係希望幫到Bno呢代最後既香港人
你有BNO去到第時有機會冇機會離開香港都好
I don’t give a shit
只希望做一啲我覺得正確既事
BNO HOLDER 留名
加油
支持,有咩需要開聲。
Lm
唔關自己事既野好難要求人地一定要知
去邊度留
我要返祖家
呢樣Hong Kong Watch已經做緊 比多少少時間 依家人地仲整緊脫歐點得閒理呀
最緊要係反污名化
要講清楚BNO係中港以外係有完整嘅權利
根本唔會有歐洲居留權
支持

因為連英國immigration既人都可以唔知咩叫BNO
何況普羅大眾?
所以呢?
即係=旅行護照only
咁唔會影響BNO係一個國籍
真係想加入外國, 一係就儲夠錢投資移民
一係就技術移民
支持一下樓主

其實我早前都響第二D貼發表個想法,理據在於我響你管轄地方合法出世,你點解可以無經我同意而我又無犯法情況下攞左我個國籍

如果可以架話,請樓主帶出香港人其實唔係想全部移民英國,只係想英國人承認我地係一個完整架公民(即就算在中國和香港等地都應該有同英國國民同樣權利), 當然,香港人有義務交稅同盡國民責任
我理得你加入尼日利亞定布基納法索
都唔會影響BNO係英國國籍
英國夠出賣以色列啦,最後以色列咪又係迫到英國要支持佢復國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞