根本英國人都唔知咩係BNO

970 回覆
2035 Like 52 Dislike
幾左佢下禮拜
不過如果可以 想同巴打你tg ok?
不過我呢家訓聽日覆你
大軍隨時壓景,BNO一定要攞。
香港漸受大灣而陸化
咁我就唔明白喇,香港人公然爭取佢應有架權利,佢又唔夠胆講你所講架野(實際有幾多人真係咁諗都係一個疑問),咁而家有乜野問題?
我嗰本要找個藍絲加署才攞到。忍.....
親戚
謝謝
利申:我無回郷咭,也不會去申請
係架。咁我地夾係中間,咪兩邊刮兩邊搵著數囉。
唔係求,係要求

當年俾人收返果陣,皇諸查理斯王子有代表英國致詞,承諾會監察同確保中共有確實履行中英聯合聲明同基本法入面既香港權益。

依家香港政府已經變左中共走狗,每一項施政基本上都有政治目的,香港人既人權同自由受到嚴重剝削,而香港本身既文化歷史亦俾中共不斷蠶蝕篡改。

其實依家香港/香港人已經去到危急存亡既關頭,英國政府有責任根據當時既聲明維護香港人利益。

亦都要向英國/國際社會釐清呢個係香港人提出既要求,而唔係所謂英國主動干涉中國內政,係中國政府不守承諾在先
有道理就做左先

一步都唔行出去點會成功?

同埋唔好用你果套中式政治套入外國政府到

雖然政治係講利益,但肯定比中國人更重視名譽

同埋只要引起到社會討論,就會有另一方面既壓力

總之有道理就可以實行

點操作可以再討論

但一早打定輸數乜都唔做就唔得

香港沒出色既民權領袖為一死症

第二就係有啲乜都驚乜都唔肯去實踐既人

如果你得啲失敗既可能性就唔需要講出黎,對件事沒幫助,除非你有更好提議
想幫但冇人知

冇人想知咋掛
你呢個提議都幾差,特登走去英國阻撚住人地逼人幫你

影衰曬香港人

你同啲大媽得唔到自己想要既野就發爛炸有咩分別

同埋啲英國人見到你地咁做都唔會想個政府幫我地

無料就唔好講野啦
佢成日都係得依招

唔好回佢啦
Lm support
你真係好撚廢,無論點無論據
是非不分
輕重不分
沒謀沒膽

你匿係屋低慳返啖氣打飛機算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞