根本英國人都唔知咩係BNO

970 回覆
2035 Like 52 Dislike
你知唔知自己講緊乜,你呢個說法極度on9,英國人先唔會好似你咁諗
再睇下香港人的投票水平

所謂飯民中最本土的gary fan 無記錯係去左幫支持派居港權比幾十萬女傭的李灼人

全香港蝗屍無一條友出聲屌
Jed
其實大陸驚乜姐,400萬,500萬人移民走咗,你大陸咁多億人驚擠唔爆香港咩
你真係想知必需閱讀多過立場㗎書本,例如英國就歸還香港問題,中國就收歸香港過程,香港簡史等,你再要深入就要搵下當時報章的評論(當然我得承認有一定難度), 特別留意係當時中共領導人鄧小平㗎政府,我唔一定話我認為㗎野啱,不過你認識左之後應該會了解到當時架情況
1. 你問我本人㗎話,我可以答你:係!有無居英權根本無所謂,而都唔係我提出㗎論點。

不過你要記住: 你不代表我,我不代表全部人

我唔能夠代表全部人立場,呢個就係民主,正如你日日響到將"居英權"不斷重覆又重覆(我真係唔知你響到做乜…),以為你可以代表英國全部人一樣,結果人地已經出左新聞,響上議院討論緊

呢個就係民主,你唔滿意可以做同樣㗎野(但睇你應該仍未有投票權年紀),即管睇下有無同樣結果…

2. 你真係嘗試下了解英國護照種類先

3. 我從來唔覺得自己好有錢,不過呢全家移民去德國,英國,其它歐洲國家(識簡應該去葡萄牙,因唔使點坐移民監)甚至美國我都勉強可以(當然你可以講我吹水啦,反正都唔係重點)

但係你似乎誤會左"平權"㗎用意,人家樓主㗎用意

其實都講左咁多日,大家都應該好攰,我唔同意你,而我又乞你爭,不如就算喇,我去繼續支持樓主,你就試試去國會揾議員支持喇(不過我相信你呢種民綷主意係無乜人會理你)
寧做英國狗 不做中國人
香港唔係喺1980後畀英國列入海外領土咩
唔信嘅可以check
BC holder留名
好喇…又係重覆再重覆㗎野,我唔知乜野問題,反正樓主而家做架野我係同意並支持,而家人地都用正面行動做緊野,你唔同意就快D組隊去反對(當然你能夠做到㗎話)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞