[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#5

1001 回覆
42 Like 15 Dislike
有冇得上網買定一定要係佢門市買
以前頭髮夾得多又吹得多搞到好傷
啲頭髮變到好幼又好毛燥好似雜草咁樣
依家吹頭前都會用啲抗熱嘅item
都係成頭雜草咁 想去salon焗油
有冇邊種焗油推薦
做完巴西焗油 可唔可以用泡泡染髮
整左就兩個月
絲 頭髮長又厚,又天生毛躁,試過偷薄 結果d毛毛飛起曬 睇落更毛躁。但唔偷薄既話 扎起黎成大束 個頭好重, 今樣可以點解決?
要點綁"邊"?
要幾長先綁到? 同埋係點綁
剩係綁前陰? 未試過綁所以想問
睇情況

但大部分都係吹乾再落
染咩色會睇落多啲volume?
個人感覺 (第一次用):
LebeL IAU Lycomint Cleanning Icy + Root Suppli 使用後頭髮個順滑同保濕程度唔夠 Moist Diane Extra Damage Repair shampoo+ conditioner 好
染左頭髮之後用lakme紫色個支洗頭水同護髮素會唔會令到隻色脫得冇咁快?
最近電咗個頭但係keep唔到全日,洗完頭開始計淨係keep到2-3粒鐘

有冇巴打用過
隨你
焗油黎講 緊係要用 而家既treatment 夾

https://www.carepro-hairmedication.com

呢隻就係我成日用 同講果隻treatment 鉗

架仔野黎既
靚既巴西 金裝2.0 果隻就無咩所謂

其餘gk或kk

泡泡就一定唔得

Salon 染都要睇情況 何況泡泡 死硬

除左一達達 仲會炸 d髮質
貴啲既salon 電髮用既藥水係咪靚啲 會冇咁傷
電開就想電落去 但又驚用太多藥水會甩頭髮
天生啲頭髮好捲而且厚,如果唔電負離子仲有咩可以令佢睇落自然啲無咁捲?
咁如果啲焗油效果過哂呢?
想問女仔方臉,頭髮細軟,髮量又少,分界線好明顯,天生直髮咩髮型會岩?空氣瀏海可以嗎?電曲好快直番,hold唔住,thanks
除左chemical

個hair cut 底都好緊要 通常用分區 做個斷層 再做chemical 令成個天生鬈感覺輕好多

次要係 髮色同髮質 質感上令到佢變得無咁粗糙都係一個
輕既手感既主因
哦要睇你自己想要咩效果

自學自己綁 utube 好多外國人都教得好好
淺色
Ly root 係for 頭皮健康 抗氧 天然

佢雖然都有滑同潤既功效

但如果比extra damage ⋯⋯咁又好似有少少唔同

何況lebel 滋潤果款 都唔係LY
會 但要睇咩色
淺啡色
呢枝野都係好似其他護髮素咁用?

1)吸乾洗淨後的頭髮上的水
2)在塗抹護髮素時應抹在頭髮中部或髮梢,而非緊貼頭皮的髮根部
3) 輕輕按摩頭髮,等待5分鐘後,沖洗乾淨。

我見張圖話唔洗沖洗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞