[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#5

1001 回覆
42 Like 15 Dislike
每次接觸左鹼

就需要護髮素( 酸
姐係點 ? 係咪無gel頭就唔洗用
我想問baby light係咪要漂
咁如果係電髮呢
即係我想拉返直個頭
咁係咪最好等返三四個月
真係好樣衰
唔關事 係咪都要用

只要掂到洗頭水
一定要
但如果好幼 要做呢類色都會有方法
但個對比度就無佢咁大 或無佢咁啞
對唔住 miss 左
你係咩髮質 而又想做邊類型既效果?

打底黎講都有好多類型
坦白講

如果一把 有用開護髮素既頭(每次掂完洗頭水都有用

甚至唔係成日用既

無做過其他既chemical

以而家我自己用緊既產品同技巧 基本真係唔太傷

甚至做完有d覺得比之前更好

咁當然係有用電前電後d打底野
長髮 成把放落黎 玩下色咁

係形狀上 其實無咩野要處理

長髮懶甚至唔想理直接紮起都可以

如果打理上 因為短髮一定要有處理過既造型先好睇

但靚既短髮蝦人剪 而且個性化
所以如果你係carry到 都不妨玩下

同埋講下

靚同方便 從來都唔係共存到

可以方便少少

但如果又想有變化 又想靚 又唔想多洗點整

基於呢三個方案 都諗唔到咩可以做
Lebel ly頭皮抗氧
或試試wellla sp balance

有阿 急急長或2001
哇 好慘下喎⋯⋯

今時今日都仲可以搞到咁都幾難⋯⋯

得新BBo2.0 先有機會救到呢個情況

炸曬

其他巴西treatment /kk都無用
但bbo2.0 就會解決到

但本身cost高 唔多salon 用 同埋收費貴

佢唔會變返好似普通頭髮咁

但會變得順滑正常 同埋唔炸唔漲
想問milbon有無假傷貨 見到好多唔同嘅包裝 唔知道係有問題定根本係唔同product deesse 係佢條line?
paimore直療同shiseido染髮有冇可能$900內做到 見到ig有啲$900任選三項但驚伏
想問下之前剪左做中分頭,呢家兩邊D頭髮生定左拉唔返斜陰
係咪要出去修下先拉得返做斜陰,定係有咩方法
係呀 間野之前都有整開
唔知點解今次搞成咁
佢幫我整完剪個時問我有無染過黑色
佢話以為我本身d頭髮係咁健康 又黑又令
唔知係咪咁佢整耐咗定我第二日就洗咗頭...

我諗住等佢長返d就剪咗佢...
而家就用住焗油先
巴打你好

請問你覺得milbon同shiseido染髮邊隻好啲?

另外我買左milbon隻三部曲 請問巴打呢隻要點用?
起碼要過左膊先

到膊整直都係曬氣
洗護產品? 佢係有新舊裝

但有假都唔奇
成日比人話頭髮稀疏 可以點搞?咩髮型岩頭圓圓既人?
巴打唔知點解我後尾枕好易油,我日日都洗頭
另外,我塊面係大同有d國字 如果電曲髮會唔會仲衰? 唔該你先
哦 去到要升級產品牌子又另外加剪髮果類野

我不嬲都唔玩呢類

咩電前電後呀 果d 我覺得佢有用岩用 我都係會落而 無另外加錢

其實paimore 真係唔係大家咁諗咁

牌子好都要果個人有技術識用 只係一班人落曬tag

唔會係隻藥水令佢自然 會係技術⋯⋯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞